pixel

Avancis разширява своята премиум програма за соларни фасади

Avancis, немски производител на висококачествени фотоволтаични модули, сега предлага своите архитектурни елементи за соларни фасади Skala в повече цветови решения и различни дължини, както и при повече гъвкавост в начина и посоката на монтаж. В допълнение, модулите вече могат да бъдат инсталирани на фасади с височина до 100 метра.

Skala е проектиран за окачени вентилируеми фасади (VHF) и като продуктова платформа за архитекти. Основата представлява концепция от релси без механично закрепване на безрамковите предни стъкла. Това позволява фотоволтаичният модул да бъде монтиран без видими закрепващи елементи, като така се интегрира във фасадата без пречещи рамки. Системата има разрешение за натоварвания до 3,3 kN/m² на фасадата, което съответства на силата на вятъра при сгради с височина до 100 м.

Сега модулите са лицензирани за монтаж и в напречен вид. Така Skala е единственият соларен модул в Германия със залепена система от задни релси, който отговаря на високите изисквания за безопасност на фасадата на Германския институт за строителни технологии (DIBt) както при напречен, така и при надлъжен монтаж.

Skala може да се използва в почти всяка позната окачена вентилируема фасада. Монтирането в обвивката на сградата се извършва чрез окачване, подобно на други фасадни елементи. По този начин строителите и монтажниците на фасади могат да използват своите изпитани системи и процеси на строителната площадка, което гарантира бързина, точност и безопасност.

Палитрата от налични цветове и нюанси сега варира от деликатен, копринено-гладък матов антрацитен нюанс до интензивни светлозависими цветови градиенти.

Благодарение на стратегията на платформата модулите на Skala могат да бъдат комбинирани с всички други облицовъчни материали за фасади – от експандиран метал и гладка ламарина до камък и дърво, пластмаса и композитни материали.

Може да харесате още...

Izolacii.eu