pixel

Bachl планира производство на изолация от пуканки

Bachl

Компанията Bachl разширява портфолиото си от изолации с устойчива алтернатива, носеща името на материала – Popcorn (пуканки). За тази цел производителят е подписал лицензно споразумение с Университета в Гьотинген за търговско използване на разработения там производствен процес и на изолационните продукти.

С това компанията иска да разшири експертния си опит в сектора на изолационните материали. Управляващият директор на групата Михаел Кюблбек споделя: „За нас това е нов важен етап в стратегическото ни развитие към холистичен производител на изолация от различни материали. С изолацията Popcorn ние перфектно допълваме нашата продуктова гама и по този начин можем да даваме още по-конкретни отговори на различните изисквания на пазара и на нашите клиенти.”

Работната група към Факултета по горско стопанство и горска екология към Университета в Гьотинген разработи нов процес, който може да се използва за производство на изолационни панели от пуканки, които имат отлични топлоизолационни свойства и добра огнезащита.

Bachl

Андреас Пол, ръководител на технологиите за приложение и разработването на продукти в Bachl, обяснява другите предимства на иновацията: „Новият изолационен материал е изработен от биологични компоненти. Той спестява ресурси и се характеризира със своята издръжливост, многостранни възможности за приложение, ниско тегло и следователно лесна работа и ниски разходи за транспорт и енергия.”

През следващата година в Bachl ще заработят първите системи за промишлено производство.

Може да харесате още...

Izolacii.eu