pixel

Българска фасада, проектирана от арх. Слави Славов от Хасково отива на финала на европейската „Фасада на годината”

Life Challenge 2016:
Баумит ще награди европейската „Фасада на годината“

Международно експертно жури номинира 36 фасади от 252, подали заявление за участие в конкурса обекти, от 22 държави.  На 2 юни 2016 г. в кметството на град Мадрид ще бъдат наградени победителите.

 „През 2014 г. за първи път проведохме в европейски мащаб конкурса  Baumit Life Challenge, за да можем да презентираме безбройните творчески възможности за оформлението на фасадните повърхности и структури. Големият международен интерес, който възбуди у архитектите, инвеститорите и строителите тази награда, ни накара да продължим да организираме този конкурс.“ – обясни г-н Роберт Шмид, управител на Баумит Бетайлигунген ГмБХ, своята мотивация да проведе тазгодишния конкурс Life Challenge в столицата на победителя от 2014 г. – Мадрид.

252 кандидати от 22 държави – 36 номинирани за финала в Мадрид
В състезанието европейска „Фасада на годината 2016″ се включиха точно 252 обекта от 22 държави, които подлежаха на оценка от международно експертно жури.  В края на март конкурсът навлезе в решителната си фаза.  Чрез онлайн гласуване журито определи късата листа на финалистите. Тя се състои от 6-те най-добри фасади за всяка от шестте категории. Архитектите, изпълнителите и инвеститорите на тези 36 фасади ще присъстват и на връчването на наградите  Life Challenge на 2. юни 2016 в испанската столица. „Ще бъде напрегнато до финала в Мадрид. Тогава 12-членното международно жури ще определи чрез гласуване по точки победителите в отделните категории, както и фасадата, която ще вземе голямата награда.“ , каза Роберт Шмид.

Пет категории плюс една специална

Life Challenge 2016 се провежда под мотото „Структурата среща дизайна“. Фасадите принципно са разделени в пет категории – „Еднофамилни къщи – ново строителство“, „Жилищни сгради – ново строителство“, „Нежилищно строителство – ново“, „Термично саниране“ и „Реновиране на исторически сгради“. Ще бъде присъдена и една награда „Специална структура“ за обекти с интересна фасадна структура.  Победителите в шестте категории ще бъдат премирани и с парична награда от 6.660 €. Големият победител ще има щастието да се радва на 16.600 € парична награда. Многото шестици в тези числа не са избрани произволно. Те напомнят, че 66 %  от всяка фасада може да бъде оформяна с продукти на Баумит.

Цялата информация, снимки на обектите и подробности за самото жури можете да намерите на www.challenge66.com .

 

Баумит България е представена на финала с обект от град Хасково!
Експертното жури определи един обект от България да отиде на големия финал: 

Многофамилна жилищна сграда „Тракия Импекс“ на в гр. Хасково, ул. Оборище № 28.  Фасадата ще се състезава в най-креативната категория „Специални структури“.

Обектът е проектиран от арх. Слави Славов от „Архитектурно студио 21-ви век“, изпълнител е фирма „Сидма 91“ ООД с управител Данаил Костов, а инвеститор е фирма „Тракия Импекс“ ООД с управители Златка и Веселин Чиркалеви. Те, заедно с регионалния търговски директор на Баумит България за Хасково Пламен Стоянов, ще имат честта да присъстват на галавечерта на 2 юни 2016 г. в Мадрид. Използваните Баумит материалиса топлоизолационна система Про с крайно покритие моделиращата мазилка КреативТоп и ГранопорТоп.

http://www.challenge66.com/project/31

Спечелете пътуване за двама за тържествената галавечер в Мадрид!
До 4. май всички, които искат да дадат своя глас на www.challenge66 за „Европейската фасада на годината“, биха могли да спечелят пътуване за двама до Мадрид и да присъстват на тържественото връчване на наградите.  Баумит ще изтегли на томбола един от участниците в онлайн гласуването, на когото, заедно с негов придружител, ще бъдат поети всички разходи по пребиваването им в испанската столица – самолетни билети, настаняване в 4-звезден хотел за две нощи и присъствие на галавечерта в Palacio de Cibeles в импозантното кметство на град Мадрид.

За Баумит
Баумит Интернационал е марка, създадена през 1988 г. от два австрийски концерна – производители на строителни материали, със седалища Витерсдорф, Вопфинг, Бад Ишл, Пеггау и Льобен. Баумит е сред водещите марки в Европа производители на пастообразни и сухи мазилки. В България Баумит е безспорен лидер в производството на топлоизолационни системи. От създаването си през 1995 г. досега над 14. млн м2 фасади са изолирани с продукти Баумит в България.  Групата Баумит има дъщерни фирми в 28 европейски държави и Република Китай. В общо 40 производствени предприятия Баумит произвежда на година около 6,5 милиона тона сухи строителни смеси.  

Може да харесате още...