pixel

Бързовтвърдяващо се лепило-уплътнител Soudal Carbond 940 FC

soudal

Carbond 940 FC е полиуретаново лепило-уплътнител на Soudal, което намира широко приложение в автомобилната индустрия. То е еластично и е предназнчено за структурно залепване на различни елементи от корпусите на автомобили, каросерии, вагони и др. Специализираните му приложения предполагат широкия набор на качества и характеристики, които уплътнителят притежава. Carbond 940 FC се нанася изключително лесно с помощта на обикновен пистолет за силикон, втвърдява се изключително бързо – външният слой се формира за около 15 минути – и по този начин може да бъде използван за спешни ремонтни дейности. Притежава и много добра UV-устойчивост и може да бъде използван за уплътняване или залепване на части, изложени на слънчева светлина и външните атмосферни условия.

Предвид естеството и неговото предназначение, Carbond 940 FC може да бъде боядисван след втърдяването си и е много устойчив на химикали. Това, което го прави толкова подходящ за ползване в автомобилната и други сродни индустрии, е неговата еластичност, която поема и неутрализира всички вибрации, които могат да се появят по време на движение. При направените тестове е доказано че Carbond 940 FC може да се разтегне с до 700% преди връзката да се скъса. Веднъж достигнало крайните си характеристики след втвърдяване (около 24 часа след нанасянето) и много добра температурна устойчивост, лепилото запазва напълно своите качества при температури в диапазона -30°C – 90°C. Carbond 940 FC може да бъде използван за уплътняване на връзки и залепване на всички видове метали, епоксидни и полиестерни покрития.

soudal

За Soudal

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионални и хоби потребители. Групата притежава 20 завода на 4 континента и има над 3000 служители. Soudal е 100% белгийска семейна компания, ръководена от своя основател г-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти.

Може да харесате още...