pixel

Баумит – бялото никога не излиза от мода

Shades of White

Тенденциите в цветовете идват и си отиват, но класическото бяло винаги ще остане популярният избор – особено за фасадата! В комбинация с черно често е единственото нещо, от което се нуждаете, за да създадете перфектната хармония. Белите тоналности на Баумит – Shades of White представляват 12 уникални бели нюанса, съчетаващи стил и простота, които ще направят фасадата съвършена.

Ефектът на бялото

Някои неща са вечни, такъв е белият цвят в архитектурата. Но бялото не е „просто“ бяло. Както всички цветове, то също има свои изискани нюанси и всеки е подходящ за различна сграда, така че да се откроява перфектно и в същото време да пасва идеално на заобикалящата го среда.

Бялото е сбор от всички цветове на светлината и в най-чистата си форма представлява тяхното отсъствие. Бялото изглежда чисто и ясно, но също така хладно и делово. Ефектът от белите фасади е поне толкова зашеметяващ, колкото този на колоритните им колеги. Изборът на правилния бял тон за Вашата фасада често е всичко друго, но не и лесно решение. Нищо чудно, защото белият цвят на стената рядко е само бял.

Чисто бяло? Белезникаво? Топло бяло? Студено бяло? Дори малки вариации могат да доведат до огромни разлики във външния вид на сградата. Топлите бели цветове имат нюанси на червено, оранжево и жълто, което води до мек блясък и приветлива атмосфера. По-хладните бели нюанси имат нотки на зелено, синьо и виолетово, допринасящи за изчистен и свеж вид.

12 нюанса на бялото от Баумит

Shades of White

За да ограничи почти безграничните възможности на белия цвят, Баумит взе 12-те най-красиви бели тона и ги събра в уникална цветна колекция – от звезда до слонова кост, от опал до лед. Палитрата на Баумит е „12 нюанса бяло“. Чувствайте се свободни да избирате от новите тонове, за да придадете на Вашия проект вечност – както винаги в добре познатото високо качество на Баумит.

Baumit

Бялото е цветът, който може да се комбинира перфектно с други материали, било то метал, бетон или дърво. Бялото обича чистотата, но също така позволява създаването на индивидуални структури и дизайни.  Това може да стане с помощта на популярната ни дизайнерска моделираща се мазилка Баумит КреативТоп, която е с нова хидрофобна/хидрофилна функция. Тя позволява фасадата да остане дълго време чиста и красива.

По-хладно

Освен чистия и вечен вид, белите фасади имат и функционална страна. Те отразяват голямо количество слънчева радиация, което спомага за намаляване на температурата на прегрятите градове през горещите летни месеци.

Нюансите на бялото можете да получите в следните продукти на Баумит:

Shades of White Баумит КреативТоп

Готова за употреба силно водоотблъскваща, обогатена със силикони финишна мазилка с нов функционален пълнител за бързо изсъхване на фасадата след дъжд, мъгла или конденз. Моделираща се мазилка за креативни фасади. За ръчно и машинно полагане с:
– функционален ефект на изсъхване (Драйпор ефект);
– безкрайни възможности за творчество;
– подобрени свойства при преработка.

Baumit Баумит СтарТоп

Силно устойчива на атмосферни влияния фасадна мазилка със силиконово свързващо вещество и нов функционален пълнител. Новият Драйпор ефект гарантира бързо изсъхване на фасадата след дъжд, мъгла или конденз, както и:
– бързосъхнеща повърхност;
– силна защита срещу водорасли;
– перфектно полагане.

Baumit Баумит СиликонТоп

Универсална фасадна мазилка на основа силиконова смола. Силно паропропусклива и водоотблъскваща, устойчива на замърсяване и с универсално приложение. Тя е:
– устойчива на атмосферни влияния;
– паропропусклива;
– водоотблъскваща.

Цвят W1200 от нюансите на бялото не може да се достави в Баумит СиликонТоп/Колор.

Може да харесате още...

Izolacii.eu