Боя за защитa за фасадите от плесен и мухъл без отрова

Hydrocon

„Физика вместо химия“ е функционалният принцип на системата Hydrocon на немската компания Quick-mix. Комбинацията от покривна и силикатна фасадна боя противодейства на растежа и образуването на плесен и мухъл. IR-активната силикатна фасадна боя HC 425 е екологична и особено устойчива защита за изолираните фасади. Тя се основава на комбинацията от контролирано управление на влагата в почистващата система (ефект HydroControl) и по-бързо изсъхване на фасадната повърхност (ефект на HydroDry).

Hydrocon

Системата Hydrocon временно абсорбира влагата под формата на ултрафини капки, съхранява ги и, благодарение на високата си дифузия, се дава забавено време за изпарението им. Това функционира благодарение на хигротермалната технология на повърхността на Hydrocon, която може да абсорбира и освобождава вода по контролиран начин благодарение на специалната структура на слоевете.

Hydrocon

Благодарение на функцията на мембраната на фасадната боя HC 425, влагата от една страна се абсорбира и се предава към капилярно-свързаната минерална повърхностна мазилка Hydrocon за временно съхранение, докато дъждовната вода веднага се отвежда. Така по повърхността на фасадата не се задържат капки вода. Този ефект се допълва и подсилва от IR-активните съставки в силикатната фасадна боя. Те поглъщат увеличено количество инфрачервена радиация от слънчевата светлина и я превръщат в топлина. В резултат на това температурата на фасадната повърхност се повишава до 10°C, когато е изложена на слънчева светлина, което води до бързо изсъхване на фасадата.

За повече информация: Quick-mix

Вижте също...