Защита от влага за основите и цоклите на сгради

Schwenk Putztechnik

Швейцарската компания Schwenk Putztechnik представя нова еднокомпонентна запълваща и запечатваща мазилка UNI-SD. Универсалното решение за запечатване на основите и цоклите на сгради предотвратява уврежданията им от влага. UNI-SD е силно водоотблъскващ и със слой от 7 мм допълнителни мерки за защита от влага са излишни. Освен това той е истински многофункционален, така че той може да се използва като свързващ и уплътняващ разтвор, както и като финишна гипсова мазилка.

Schwenk Putztechnik

UNI-SD предлага и ефективна защита от влага около прозорците или като втори слой за первазите. Добавките от влакна и добрата адхезия на продукта гарантират, че той се задържа върху всякаква повърхност без трудности: зидария, бетон и дори битум или твърди минерални субстрати не са проблем за UNI-SD. Той се препоръчва за широк спектър от приложения. В допълнение към употребата си като класическа основна мазилка, UNI-SD като свързващ разтвор надеждно фиксира топлоизолационните плочи в периметъра и основите на сградите.

Светлосивата, подсилена с влакна мазилка може лесно да бъде обработена с подходящи дисперсионни и силиконови смоли или дори цветна каменна мазилка и безпроблемно се вписва в цялостният облик на всяка сграда. Друг плюс: като еднокомпонентен продукт в опаковки, UNI-SD може да бъде смесен на място, което опростява складовата логистика в търговията на дребно със строителни материали, тъй като не се изисква топло хранилище за течния компонент.

За повече информация: Schwenk Putztechnik

Вижте също...