pixel

Циментова ремонтна мазилка Thrakon WRM 520 R3 с увеличена якост за ремонт на бетонови повърхности

Thrakon WRM 520 R3 е еднокомпонентна, бързо свързваща (20 мин), полимер-модифицирана смес на циментова основа за ремонт на бетонови елементи и циментови повърхности. Мразо- и водоустойчив продукт, не се свива и притежава много добра адхезия към бетона. За вътрешна и външна употреба. Максимален слой на приложение – от 5 до 50 mm. Клас SR-B2,0-ARO,5-IR4 (съгласно стандарт EN 13813).

Приложение

WRM 520 R3 се използва за:
– ремонт на повредени или дефектни бетонови елементи и повърхности;
– поправка на повредени (напукани, обрушени) бетонови подове, циментови замазки или други минерални основи;
– защита на арматурата от корозия при повредени или дефектни бетонови повърхности;
– поправка на стълби, колони, подпори и други бетонови елементи.

Подготовка на основата и работа с продукта

Повредените или слабо свързани части на бетоновите елементи се отстраняват с помощта на остър инструмент, диаманитина или чрез пясъкоструйка, докато се достигне здрава и стабилна основа. За по-добра адхезия, преди да нанесете WRM 520 R3, повърхността може да се грундира за създаване на по-добър контакт с разтвор от WRM 510 (бързосвързваща фина ремонтна обмазка).

Приготвяне на строителния разтвор:

Съдържанието на опаковката се изсипва в необходимото количество чиста вода и се разбърква с бавнооборотна бъркалка, докато се получи еднородна маса без наличие на бучки. След това се изчаква 3 – 4 минути и се разбърква още веднъж.

Нанесете готовата смес върху пресния контактен разтвор или налейте в кофража и структурирайте добре. Повърхността на  разтвора се заглажда със стоманена маламашка или с пластмасовата пердашка/гъба в рамките на 5 – 10 минути.

При защита на арматура:  арматурата се открива изцяло в участъците, в които ще се извърши ремонтът, за да се нанесе по цялата повърхност WRM 520 R3. Арматурата се почиства от ръжда според установените методи в зависимост от степента на корозия на елемента. Гладките участъци бетон се обработват (надират) с цел да се получи по-груба повърхност за последващо измазване с WRM 520 R3. След това арматурата и бетоновите части се измиват с водна струя до пълното отстраняване на прах и свободни частици, които могат да намалят адхезията. Обмажете арматурата на два слоя с антикорозионен разтвор от WRM 510. Бетоновата повърхност, върху която ще се нанася продуктът, трябва да бъде влажна по време на полагането на разтвора. За по-добра адхезия се препоръчва бетоновата повърхност, която ще се репарира, да се обработи отново с разтвор от WRM 510 (бързосвързваща фина ремонтна обмазка).

При репарация на бетонови елементи: направете кофраж на участъка от бетона, който ще се ремонтира, и след това изсипете подготвения разтвор WRM 520 R3, докато покрие всички дупки и празнини в бетона. Отстранете въздуха, който се образува при изсъхването на материала, и се уверете, че няма останали дупки и кухини. Дебелината на един слой WRM 520 R3 не трябва да надвишава 5 см.  След нанасянето на WRM 520 R3 е препоръчително повърхността да се поддържа влажна чрез напръскване с вода, за да се избегне бързото изсъхване и втвърдяване на продукта, особено при високи температури или директно огрени от слънцето повърхности.

По време на полагането, както и поне през следващите 24 часа, околната температура и тази на основата трябва да бъде между +5 и +35°C. Пресните замърсявания от разтвора се отмиват с вода, а втвърдените се премахват механично.

Да не се полага продуктът:
– ако се очакват ниски температури (под 0°C) през следващите 24 часа;
– при дъжд или висока влажност на въздуха;
– ако повърхностите са изложени на много високи температури (над +35°C).

Разходна норма

Около 19 – 20 kg/ m²/ за 1 cm слой (разходът може да варира според вида на основата и обработвания елемент).

За повече информация – Тракон България.

Може да харесате още...