pixel

Висококачествен продукт за вътрешна и външна употреба Thrakon THC 403 Clima Bond

thrakon

Висок клас циментовo лепило за монтаж на топлоизолационни плочи от каменна минерална вата във фасадна система Thrakon ClimaPlus.

В премиум гамата фасадни лепила на Thrakon се откроява THC 403 Clima Bond – висококачествен продукт за вътрешна и външна употреба, създаден със специална формула, за да отговори на високите изисквания при монтажа на топлоизолационни плочи от каменна минерална вата върху хастарни мазилки, бетон, газобетон, лек бетон, зидарии от тухли и др.

Предимства на продукта:
– за сигурно залепване на фасадни топлоизолационни плочи от каменна минерална вата върху всички обичайни минерални основи в строителството при изграждане на топлоизолационна система Thrakon ClimaPlus;
– за повишена устойчивост и якост при монтаж на ръбохранителни профили с мрежа от фибростъкло в топлоизолационна система Thrakon ClimaPlus;
– специална формула и добавки за повишена адхезия, еластичност и якост;
– има повишена мразо- и влагоустойчивост.

thrakon

Инструкции за работа с продукта:

Като лепило при равна основа: лепилото се полага върху цялата повърхност на топлоизолационната плоча с помощта на назъбена маламашка (гребен 8-10 mm).

Като лепило при неравна основа: лепилото се полага по „рамковия метод“ като ивица с подходяща дебелина (5 сm) по краищата на топлоизолационната плоча, както и на 3 топки по средата на плочата. Плочите се притискат към основата, за да се осигури равномерен контакт с лепилото и се нивелират. Излишният материал трябва да се отстрани така, че да не остава във фугите между плочите.

thrakon

Преди да се лепят плочи от каменна минерална вата е необходимо те предварително да бъдат тънкослойно измазани (шприцовани) с по-рядка смес от THC 403, като времето за съхнене е мин. 24 часа. Изравнителният слой за измазване на плочите е около 1,5-2 mm.

След залепването на топлоизолационните плочи и изсъхването на лепилото (приблизително след 24 часа), същите трябва да се дюбелират, шпакловат с Thrakon шпакловъчна смес и армират с Thrakon армираща мрежа от фибростъкло (160 гр./m2). По време на полагането и през следващите 24 часа околната температура и тази на основата трябва да бъде между +5 и +30°С. При по-висока влажност на въздуха и ниски температури, времето за съхнене на продукта се увеличава.

Разходна норма: За залепване: 4,0–8,0 kg/m².
(Разходната норма зависи от използваните топлоизолационни плочи, инструменти и методи на полагане.) 

За контакти и повече информация – Тракон България.

Може да харесате още...