pixel

Цветна керамика и палави шарки в метростанция

Mutina

Сбогом на монотонността, да живеят цветовете! От началото на годината пътниците на метрото в Бреша, Италия изпадат в колоритен възторг, когато се качват и слизат от влака на станция Vittoria. Керамични плочки в контрастни цветови комбинации се редуват в бодри геометрични шарки по стените, по протежение на колоните и пейките. С проекта Mind the gap (потърсете разликите) италианският производител на плочки Mutina и френската дизайнерка Натали Дю Паскиер продължават сътрудничеството, което започнаха през 2019 г.

Оригиналната композиция от форми и цветове преосмисля пространството и има за цел да прикани пътниците да забравят за миг ежедневието си и да се включат в ново ниво на преживяване. Дю Паскиер работи с плочки от колекцията Mattonelle Margherita, която самата тя е проектирала за Mutina. Порцелановият фаянс се характеризира с леко неравна повърхност, богати цветове и фина гланцова глазура. Използвани са два формата – квадратен с дължина на страната 20,5 cm и правоъгълен с размери 20,5 x 10,1 cm.

Mutina

Mind the gap е част от проекта Subbrixia, стартирал през 2015 г., в рамките на който всяка от 17-те метростанции в Бреша е проектирана от художник. Това е проект, промотиран и подкрепен от Фондация CAB на UBI, реализиран в сътрудничество с община Бреша, Brescia Mobilità и Metro Brescia, под кураторското ръководство на NERO.

Снимки: Mutina

Може да харесате още...

Izolacii.eu