Цялостна система за уплътняване на фуги и пукнатини в бетонни конструкции

Sika Deutschland

Хидроизолацията на сградите е централна тема при планирането и строителството на сгради. Въпреки че по-късно обикновено тя не се вижда, изолацията осигурява функционалност на мазето и следователно е един от най-важните компоненти на конструкцията.

Sika Deutschland

Със системата Sikadur-Combiflex TF Sika Deutschland GmbH (Sika) предлага на проектантите и строителите цялостна система за уплътняване на фуги и пукнатини в бетонни конструкции. Комбинацията от трите компонента уплътнителни ленти, профили за фуги и системно лепило правят системата гъвкава и широко приложима. При всички сценарии трябва да се включат голямо разнообразие от компоненти, геометрии и изисквания, които да се свържат трайно по херметичен начин, за да се създаде функционираща цялостна система. Тук системата за външно облепване с ленти има очевидни предимства. Това се дължи главно на факта, че потребителите могат по-късно да маскират фугите на конструкцията – независимо от бетонирането. Избраната хидроизолационна система трябва да бъде точно толкова гъвкава, колкото го изискват новите модерни обекти и системи. За да отговори на нарастващите и променящи се предизвикателства в строителството, Sika доразви системата за облепване Tricoflex.

Combiflex TF е високоефективна система за уплътняване на фуги, чиято структура от уплътнителни ленти, профили за уплътняване на фуги и системни лепилни компоненти я превръща в продукт с гъвкаво приложение. Производителят обяснява, че почти всички видове строителни фуги, преходи, връзки към съществуващи компоненти и детайли могат да бъдат надеждно уплътнени. Благодарение на използването на термопластични еластомери уплътнението може надеждно да поеме получените деформации дори при високо водно налягане.

Компанията е представена на българския пазар от Сика България.

Снимки: Sika

Може да харесате още...