Дългосрочна защита за металните покриви от Triflex

Металните покриви са леки и същевременно много стабилни в сравнение с много други покривни покрития. Те са икономически ефективни за изпълнение, лесни за сглобяване и не са запалими. Поради тези причини те все повече се срещат в строителната практика. Било то като част от покрива, стенна облицовка или като цял плосък покрив – материалът е функционален, гъвкав и придава на сградите отличителен вид. В същото време обаче, той има и специални изисквания към покритията, за да може трайно да се защити конструкцията от увреждане от влага.

Triflex

Така производителят на течни пластмаси Triflex е разработил специални системни компоненти, които отговарят на тези изисквания и са се доказали в строителната практика от много години. В сравнение с много други покрития металните покриви са изключително леки и същевременно много стабилни. Те са икономически ефективни за изпълнение, лесни за сглобяване и не са запалими. Покритията от стоманена ламарина могат да бъдат рециклирани в сравнение с компонентите, изработени от други строителни материали и по този начин представляват устойчива алтернатива.

Triflex

Тъй като металите като алуминий, медни материали или неръждаема стомана са устойчиви на атмосферни влияния, покривните повърхности, направени с тези материали, се считат за херметични и дълготрайни. Но само ако са снабдени с подходяща повърхностна защита. Компанията използва за защита на метала доказали се специални смоли като полиметилметакрилат (PMMA). Прилаган под формата на течност, материалът се адаптира безпроблемно към всички условия и не се стича от вертикалните повърхности. Според производителя, продуктът ProDetail е подходящ за всички обикновени метали, като мед, цинк, алуминий или неръждаема стомана. Преходите между отделните метални елементи и други покривни връзки се уплътняват с течната пластмаса дълготрайно. Армировката от влакна гарантира, че термичното разширение на материала се абсорбира без повреди.

Triflex

За надеждна защита срещу корозия и удари в допълнение към професионалното запечатване, се изисква специално уплътнение на повърхността. Това може да бъде направено например с еднокомпонентното функционално покритие на компанията, което образува гъвкава мембрана върху покрива и по този начин го защитава абсолютно сигурно. Еластичните полимери осигуряват водоустойчива повърхност и предпазват от атмосферни влияния, вдлъбнатини, пукнатини и лющене, а антикорозионните пигменти създават сигурна бариера срещу ръжда.

За повече информация: Triflex

Вижте също...