Срути се част от изолацията на училище в центъра на Пловдив

Plovdiv

Част от изолацията на Професионалната гимназия по битова техника до Понеделник пазара в Пловдив се срути преди обяд днес.

Една част от хоризонталната изолация падна от последния етаж, а втората от страничната стена на гимназията като се свлече вертикално отгоре до долу. Пострадали няма, децата са били изведени от училището, а учебните часове са били намалени.

Plovdiv

Извикана е пожарната, както и фирмата, която е санирала училището преди 5-6 години. Пристигналият екип е отстранил останалите по фасадата опасни отломки стиропор и мазилка.

Причините за срутената изолация на гимназията по битова техника тепърва ще се изясняват, но не се изключва възможността щетите да са вследствие на последната буря. Звукът  от откъртването на мазилките е бил доста силен и неприятен.

Plovdiv

Обновяването на сградата е приключено през 2013-та година. Гаранционният срок, който е 60 месеца, е изтекъл, но сградата е застрахована, уточни директорката Гергана Георгиева. Тя вече е провела разговори както с фирмата-изпълнител на ремонта, така и с инвеститорския контрол.

Plovdiv

Преди шест години училището е обновено по проект за близо 100 хиляди лева. Освен изолация включва ремонт на подпокривното пространство, улуци, обшивки и дограма, но за друга сграда на училището.

Plovdiv

Дейностите са извършени от фирма „Пловдивстройресурс“. 

Вижте също...