Дървена облицовка на фасадата? Не, мазилка!

Дървените облицовки като част от фасадата или интериора винаги са изкушавали със своята красота и топлота. Използването им като част от екстериора обаче изисква специални грижи и често крие рискове при монтажа или експлоатацията им във времето. Не е нужно обаче да лишаваме фасадата от изисканата топлота на дървото заради тези неудобства. Може просто да заменим капризната дървесина с новата декоративна мазилка на „Теразид„WOOD DECOR”.

WOOD DECOR” е висококачествена мазилка на база бял цимент, минерални пълнители и полимерни добавки и осигурява изключително здрав и устойчив на времето защитен слой. Тези качества я определят като много подходяща както за фасади и отделни фасадни елементи, така и за интериорни стани и тавани на натоварени помещения – фоайета, коридори, дневни. Оригиналните дървесни шарки, които се постигат със специалните силиконови шаблони, може да бъдат прекрасен акцент в интериора, откроявайки колона, част от стена или таван. Допълнително предимство е и отличното сцепление на „WOOD DECOR” към различни циментови основи, вароциментови и гипсови мазилки, гипсофазер и гипсокартон, ПДЧ и др.

Наред с важните за всяка една фасадна мазилка свойства – защита от биещ дъжд и атмосферна влага, идеална паропропускливост и сигурна пукнатино- и светлоустойчивост, декоративната мазилка, „WOOD DECOR” притежава здравина и устойчивост на удар, а специалният импрегнатор я прави лесна за миене.

Ролята на ипрегнатора „ТЕРАЗИД G-1000” е не само да защити структурирания пласт на декоративната мазилка, но и да подчертае красивия й краен ефект – дървена облицовка, с 8 основни цвята по каталог. В зависимост от конкретните архитектурни или дизайнерски решения е възможно тониране на импрегнатора в желан от клиента цвят. А за още по-естествена и красива визия може да се нанесат в 2 слоя различни нюанси на импрегнатора, създавайки илюзия за истински дървесни шарки.

СВОЙСТВА на декоративната мазилка „WOOD DECOR”
– наподобява дървена облицовка с различни цветове
– паропропусклива
– устойчива на влага
– високи якостни характеристики
– устойчива на различни климатични условия

За повече подробност относно приложението, възможните цветови решения и начина на нанасяне се свържете със специалистите на Теразид.