Deko floor – подови системи за подземни паркинги и гаражи

deko floor

Серията от висококачествени продукти под бранда Deko floor e предназначена както за строителни фирми, така и за крайни клиенти. Deko floor осигурява широка гама продукти за подови настилки от синтетични смоли. Предлаганите системи са с по-тънък или по-дебел слой, предназначени за защита и финиш на индустриални и декоративни подови настилки, подходящи за най-различни условия на експлоатация: от лек трафик до тежки условия на експлоатация.

Използването на подова настилка на основата на смоли (епоксидни, полиуретанови, полиуретан циментови или акрилни), става все по-често и необходимо, тъй като техните специфични свойства са незаменими в условията на нарастващи изисквания към пода.

Модерна алтернатива на защита и декорация на подови настилки представляват епоксидните покрития. Завършването с тях на системата е препоръчително там, където се изисква повърхността да притежава химическа устойчивост, да може лесно да се почиства и хигиенизира и да бъде устойчива на механично натоварване и абразия. Гамата на приложение на този тип продукти е изключително широка. Продуктовата гама на Deko floor има различни системи подови покрития със специфични свойства за всякакви нужди и изисквания.

Deko

При изграждането на подземни паркинги и гаражи покритието и конструкцията на пода са подложени на различни климатични условия, сол (ползвана против обледяване на пътя през зимата), агресивна кал, моторни масла и други.  Ето защо основните изисквания към подовото покритие, при изграждане на такива обекти, са износоустойчивост, практичност при почистване, висока атмосферна, студо- и влагоустойчивост. Deko floor предлага широка гама продукти за подови настилки от синтетични смоли, успяваща да удовлетвори всички тях. Покритията са подходящи за най-различни условия – от лек трафик до тежки условия на експлоатация, лесни са за полагане, с възможност за избор на цвят по картел RAL, силно износоустойчиви и с опция за постигне на противохлъзгащ ефект.

Една от възможните системи*, подходяща за изграждане на подово покритие за подземни паркинги и гаражи, включва следните продукти с марка Deko floor:
– грунд: Deko floor Primer RD;
– основно покритие: Deko floor Universal + посипка от кварцов пясък (различната зърнометрия на пясъка определя степен на противохлъзгащ ефект на системата);
– финиш: Deko floor Universal.
* Вид система: релефна, дебелослойна с посипка от кварцов пясък.

Deko

Повече за видовете системи Deko floor ще намерите в сайта на Оргахим.