pixel

Дизайнерски масивни дъски с високо съдържание на рециклирани материали

UPM

С декинг дъските UPM ProFi Piazza One финландската компания UPM Biocomposites пуска на пазара продукт, който съчетава дизайн, издръжливост и свойства на устойчив материал. WPC декинг дъските са направени от 75 процента рециклиран материал.

Днес добрите продукти за външна употреба трябва да отговарят на различни характеристики: за собственика на сградата дизайнът, издръжливостта и лесната поддръжка са важни атрибути, докато за проектанта или монтажника приоритет са техническите свойства на материала, качеството, изработката, доставката и удовлетвореността на клиента. Ако е спазено и изискването за истинска устойчивост, може да се говори за наистина съвременен продукт. Според производителя дъските за декинг UPM ProFi Piazza One предлагат точно тази комбинация от ефективност, дизайн, добавена стойност и устойчивост.

Изработени от 75 процента рециклиран материал, който идва изключително от Европа и се обработва в Германия, WPC продуктите имат важен принос за кръговата икономика и по този начин за решаването на проблема с пластмасовите и хартиените отпадъци.

UPM

Високо качество и издръжливост

UPM ProFi Piazza One е нешлифована масивна дъска за частна употреба. Нито постоянният стрес, нито атмосферните влияния могат да навредят на издръжливите декинг дъски.

Изветрянето и патината, които често се дължат на излагането на слънце или на мястото на монтаж, са неразделна част от дървените настилки. Не така стоят обаче нещата с дъските UPM ProFi Piazza One. Направени от висококачествен композитен материал и произведени без използване на химикали, дъските изветряват съвсем слабо и предлагат висока устойчивост на петна, износване, хлор и солена вода. Благодарение на техническите си свойства – включително факта, че дъските за декинг UPM ProFi Piazza One не съдържат лигнин – те се отличават с устойчивост на цветовете, устойчивост на петна и структурна цялост. Производителят предлага 25-годишна гаранция (за частна употреба). Освен това повърхността, покрита с високоефективни полимери, не се напуква и е много устойчива на хлъзгане, дори когато е мокра (>36 EN15676, DIN 51130:2014-02).

Това прави външните дъски не само удобни за ходене с боси крака, но и подходящи за използване в зони, които са изложени на по-голямо водно натоварване, като например около басейни. Декинг дъските UPM ProFi Piazza One се предлагат в седем цвята Nordic Ash, Silver Teak, Royal Elm, Californian Oak, Brazilian Oak, Straked Ebony и Red Padouk, както и в стандартни дължини от 4 и 5 метра.

Снимки: UPM

Може да харесате още...

Izolacii.eu