pixel

Добавете малко „чар“ в градината

semmelrock

Няколко идеи как да превърнете градината в отражение на своя характер

Откъде да започнете?

Добавете „цвят“ в пътеките: Как да го направите? Например, добавете като завършек на Вашата алея кант, който контрастира с основния цвят на настилките. Изберете цвят, който е любим за Вас и ще внесе настроение в градината.

semmelrock

Ако предпочитате натуралната красота на природата, можете да оформите пътеките само с няколко плочки и широки фуги, които ще изпъкнат на фона на естествен чакъл, декоративни камъни или трева. Зависи само от Вас.

semmelrock

Персонализирайте настилката, има различни начини да оставите своя „отпечатък“.

semmelrockТук не коментираме многобройните възможности, които можете да намерите на пазара и буквално да оставите отпечатък върху настилката в двора, от дланите си или тези на децата, можете разбира се да отбележите и стъпалата си, но нашите предложения са малко по-различни, например:

Направете акцент, очертайте зона за игра на дама или градински шах, използвайте настилките като своебразна палитра, за да декорирате терасата или верандата, площадките в двора…

Създайте свое изкуство – използвайте свои неща от ежедневието, за да придадете очарование на своето място, например старите играчки на децата могат да се превърната във висяща украса около люлката или пясъчника в двора. Превърнете старите съдове в саксии за цъфтящи цветя или билки, които да поставите покрай пътеката или в беседката, до барбекюто, покрай парапета на терасата… всичко зависи изцяло от Вас.

semmelrock

Направете от градинското оборудване декоративен елемент. Например, градинската чешма може да изглежда наистина красиво, поставете нестандартен подвигнат клоц за цъфтящите сезонни растения, за да ги отделите от тревата и да им осигурите нужната почва или декорирайте зоната за компостиране оформете я така, че да стане част от пейзажа.

semmelrock

Не се страхувайте да смесвате елементи с различна функционалност. Комбинирайте структурите и цветовете така, че да добавите своя „чар“ в пространството, което Ви заобикаля. Не забравяйте, че това е Вашето кътче за игра, забавления, спокойствие или почивка, а може би всичко това заедно… и не само за Вас.

Още предложения за дизайн в “Идеи за градина 2020”.

Може да харесате още...