pixel

Домоуправители се събират за обучение

„Асоциация на домоуправителите“ съвместно с Община Бургас организират Първата Регионална Среща на Домоуправителите в Бургас.
Тя ще се състои в сградата на Областна Управа на 9 февруари от 10.30 часа, съобщава „Черноморски фар“.

Асоциацията е с нестопанска цел и срещата има практическа насоченост да обучи домоуправителите как да решават проблемите при управлението на сградите.

Чанка Коралска зам. кмет – строителство и устройство на територията ще представи състоянието и управлението на сградите в региона.

Ще бъдат представени промените в Закона за етажната собственост от 2016 г., правните възможности на юридически лица да управляват етажна собственост, правомощията, които са дадени на Общото Събрание и начините на разпределение на разходите при управление на сградата.

С помощта на правителството на Германия гост – лектор на събитието ще бъде проф. д-р инж. Бурстедде. Той ще представи добри практики от Германия и други части на света свързани с управлението и поддръжката на етажната собственост, пречупени през българското законодателство.

Янко Славов, началник на отдел „Инспекция за държавен технически надзор”, ще представи техническите изисквания към сградите и асансьорите и от какво са продиктувани те.

Може да харесате още...