pixel

Еднокомпонентна мазилка за по-добра пожаробезопасност

Sika

Sika Germany има нов продукт в своето портфолио, който може да се използва за стоманобетонни и стоманени конструкции – еднокомпонентната противопожарна мазилка SikaCem Pyrocoat.

Sika

Според Sika противопожарната мазилка SikaCem Pyrocoat може да гарантира защита до 240 минути за стоманобетон и 180 минути за стоманени конструкции в случай на пожар. Тя е с висока устойчивост на топлина и е подходяща както за машинно, така и за ръчно нанасяне. Системата се използва в строителството на сгради, промишленото и гражданското строителство, както и при изграждането на тунели.

Независимо дали е стоманобетон или стомана, SikaCem Pyrocoat обещава високо ниво на пожарозащита при дебелина на слоя от само 10 мм. Пожароустойчивостта е доказана чрез тестове. За стоманобетонни части до F 240 съгласно кривата на пожароустойчивост на ETK, както и съгласно кривата на пожароустойчивост на RWS при температури до 1350°C и продължителност на пожара до 180 минути. Разходът е нисък – само около 5 кг/м² за 10 мм дебелина на слоя. Пожарозащитната мазилка е подходяща за използване във влажни помещения и на открито.

Снимки: Sika

Може да харесате още...

Izolacii.eu