pixel

Изолационна система за подземни паркинги и тавани на мазета

Puren

Специалистът в областта на изолациите Puren доразви представената за първи път през 2019 г. таванна изолация Puren TG в системно решение. Вече е разработен и ъглов краен панел за изработка на външни ъгли.

През 2019 г. изолацията за таван Puren TG беше представена като продукт за първи път. Сега високоефективната огнеупорна полиуретанова изолация за тавани на подземни паркинги или мазета е доразвита в системно решение с всички детайли. Според Puren решаващото предимство на огнезащитната изолация е много добрата номинална стойност на коефициента на топлопроводност – 0,027 W/mK под 120 мм и дори 0,026 W/mK от 120 мм дебелина на изолацията.

Минерална защита

Puren

Изолационният материал обещава високи изолационни стойности при тънки конструкции и по този начин по-икономични изкопни работи при подземните гаражи. Според производителя решаващото нововъведение при Puren TG е покритието от страната на помещението, направено от специален минерален слой, задържащ горенето. Този горен слой представлява не само защитно покритие в случай на пожар. Той осигурява равномерно елегантна текстурирана грапава повърхност, която по желание може да се оцвети с негорима минерална боя. Според Puren е важно този защитен слой да покрива цялата повърхност при евентуален пожар. За тази цел след завършване на работата пролуките, ъглите или отворите трябва да се покрият с подходящо покритие. Затова Puren предлага пастообразната смес Puren TG Fix, която може да се използва за поправяне на пропуски по врати, ръбове или повредени участъци.

Специално фрезованият ъглов краен панел е нов. Фрезоването на 90° позволява сгъване на панела и по този начин лесно и чисто изработване на външни ъгли без последващо покритие. Използва се ъглов краен панел Puren с размери 1200х600 мм. Таваните на гаражите допринасят значително за топлоизолацията на сградата и са добре изолирани с 120-милиметровия Puren TG, таванните панели за греди TG EAP или TG с дебелина 60 мм предлагат добър компромис между избягването на топлинни мостове. Панели TG се предлагат с размери 1200×600 мм и 2400×600 мм. Според Puren те обещават бърза и ефективна изолация.

Снимки: Puren

Може да харесате още...

Izolacii.eu