pixel

Ефективна изолация от ударен шум

Schöck Tronsole

Пример за кооперативно строителство, устойчиво и самостоятелно жевеене е жилищният проект Westhof в Дюбендорф, Швейцария. В средата на разрастващата се и променяща се градска зона, проектираният от Conen Sigl Architects „Westhof“ предлага разнообразие от жилищни, обществени и търговски форми на строителство. Компанията Schöck Tronsole осигурява надеждна изолация от ударен шум в стълбищните клетки. Тук е използван новият продукт Tronsole тип P – и освен надеждна защита от ударен шум, той гарантира и изпълнението на архитектурните изисквания при платформите от открит бетон.

Потомците и наследниците на семейство Колер решават да вдъхнат нов живот на бившия градински център с проекта Westhof, в съответствие с новото градско планиране и да продължат ценностите на предишните поколения в смисъл на устойчиво и общинско жилищно развитие. Проектът Westhof има за цел да насърчи общността и съвместния живот и в същото време да даде на квартала пространство за социална култура.

Schöck Tronsole

Ефективна изолация от ударен шум с Schöck Tronsole

За изолацията на ударния шум в стълбищните клетки строителният екип разчита на Schöck Tronsole. Новият продукт Tronsole тип P е използван за първи път в проекта за свързване на стълбищната площадка със стената на стълбището.

„Обменът с компанията Schöck съществува от дълго време и е много близък, така че видяхме Tronsole тип P като оптимален продукт за проекта Westhof“, казва Марко Глогнер от главния изпълнител на проекта Spleiss AG.

Schöck Tronsole

Шумоизолиращият елемент за свързване на стълбищната площадка към стената позволява сглобяемата площадка да бъде изпълнена без бетонни конзоли и по този начин осигурява оптимизиран строителен процес и висока рентабилност.

Снимки: Schöck Tronsole

Може да харесате още...