pixel

Изключително бърз ремонт на капаци на шахти

Triflex

Капаците на шахтите представляват голям риск, особено през зимата. Това се дължи на факта, че машините за почистване на сняг могат да премахнат капака. Това не само оставя щети по превозното средство, но и създава риск от падане в шахтата, което в най-лошия случай може да застраши и човешкия живот.

Поради тези причини Асоциацията за чистота Reinhaltungsverband (RHV) се стреми да ремонтира повредените капаци на шахтите възможно най-бързо. С разтвора за ремонти Triflex Asphalt Repro 3K на основата на полиметилметакрилат (PMMA) асоциацията е намерила решение за икономично поправяне на такива повредени участъци в много кратък срок.

Triflex

Трикомпонентният бързодействащ ремонтен разтвор на химическа PMMA основа се използва, наред с другото, за трайно поправяне на дупки. Може да се използва и за запълване и препрофилиране. Triflex Asphalt Repro 3K се забърква на строителната площадка, а съотношението на смесване може да се регулира спрямо външните температури и ситуацията на място.

“Синтетичната смола има различен вискозитет през зимата, отколкото през лятото, така че тогава добавяме малко повече смола, за да осигурим добра обработваемост. Използваме и по-течна смес за запълване на фугите между капака на шахтата и асфалта. Това ни позволява да решаваме всички предизвикателства поотделно”, обяснява Рихард Ригер от RHV. За обновяването на капака на шахтата са необходими приблизително 8 кг от разтвора. За да се повиши устойчивостта на хлъзгане, във все още влажния материал се посипва твърд агрегат.

Triflex

PMMA смолата, използвана в ремонтния разтвор Triflex Asphalt Repro 3K, реагира бързо и се втвърдява бързо. По този начин времето за блокиране на движението може да бъде намалено до минимум. В зависимост от външната температура пътят може да се използва отново след 25 до 45 минути.

Снимки: Triflex

Може да харесате още...

Izolacii.eu