pixel

Еко идеи за градински навес

Garden Shed

Градинският навес може да изпълнява обикновени, практични функции, но също така е много повече от просто място за съхранение на вашите градински инструменти и може да бъде част от дизайна на градината.

Екологични материали за градински навес

Разбира се, най-лесният вариант е просто да си купите градински навес. Изграждането му може да не е най-лесният проект, ако искате да го направите сами. Но с няколко прости  умения и малко изобретателност, всеки е способен да го направи.

Garden Shed

Една от първите ви задачи е изборът на материал. Популярна опция е използването на регенериран дървен материал. Мисленето извън схемите обаче може да даде редица други интересни екологични варианти.

Можете например:
– да изградите градинска навес от измазан плет;
– при стръмен терен да изкопаете в склона частично защитен от земята навес;
– да използвате трева и да създадете навес в стил тревна къща;
– да изградите стени от чували с пръст;
– да направите конструкция, използвайки естествени камъни от вашия имот;
– да нарежете трупи или дърва за огрев, за да направите стени на навеса;
– да създадете стените на градинския навес от сламени бали;
– да включите гуми, стъклени бутилки или други материали за повторна употреба в новия навес;
– да покриете навеса с дървени керемиди или слама, метални керемиди, направени от стари тенекии от зехтин, или да създадете жив зелен покрив.

Garden Shed

Когато разглеждате множеството различни възможности за повторно използвани и естествени материали, налични във вашия регион, ще намирате все по-интересни опции.

Използването на зеления потенциал на вашата градина не включва само обмисляне за това как да направите свой собствен навес, използвайки екологични естествени или регенерирани материали. То включва възможностите за използване му. Независимо дали строите сами или купувате готов навес, съществуват много възможности за приложението му, които могат да ви помогнат да живеете по-екологичен и устойчив живот.

Garden Shed

Може да харесате още...

Izolacii.eu