pixel

Финалът на XVI-тия Международен студентски конкурс „Saint-Gobain Multi Comfort“ преминава в дигитална среда

Multi Comfort

Това издание на международното състезание, създадено от Saint-Gobain, касае град Saint-Denis в региона на Париж. Въз основа на концепцията на Saint-Gobain за Multi-Comfort, конкурсът се радва на все по-голям успех, тази година участниците са от 210 университета от 38 страни.

Печелившият отбор ще бъде обявен на 11 юни по време на голямо онлайн събитие на живо.

Multi Comfort

Всяка година студентският конкурс Multi Comfort кани студенти по архитектура и инженерни науки да разработят проект за развитие, като същевременно спазват визията за иновативно жилищно пространство, отговарящо на най-взискателните критерии.

В този дух конкурсът 2020-2021 ангажира творчеството на студентите за превръщането на постиндустриалния обект Coignet в Сен Дени (Франция) в зелена зона за живот, учене и отдих, като се съобразят, както с очертанията на историческото наследство, така и с нуждите от устойчиво развитие на съвременните квартали. Предизвикателството беше да се развие пространство, съставено от жилищни сгради (250 апартамента), основно училище с 18 класни стаи и парк.

Multi Comfort

Журито, съставено от водещи фигури от света на архитектурата, представители на отдел Seine-Saint-Denis и членове на Saint-Gobain, ще гласува за проекта, който най-добре отговаря на целите на концепцията Multi-Comfort: устойчив дизайн и оптимизирана енергийна ефективност за топлинен, акустичен и визуален комфорт и качество на въздуха в помещенията.

Тази година, с оглед на международната здравна криза, форматът на състезанията е изцяло в дигитална среда. От 19 април на специалната страница са представени видеоклиповете на 53-те спечелили проекта, така че журито, както и 112-те участници, които все още са в процес на работа, под наблюдението на около петдесет преподаватели, могат да ги оценят.

Отборът победител ще бъде избран между тези, спечелили националните етапи. Общият брой на участвалите е над 2800. На Международния финал в петък, 11 юни 2021 г., по време на голямо дигитално събитие на живо, в присъствието на Pierre-André de Chalendar (председател и главен изпълнителен директор на групата) и Benoit Bazin (главен оперативен директор), ще бъде избран най-добрия проект. Следете финала в 14:00 (GMT+02:00) на живо на страницата на състезанието във Facebook.

България традиционно е участник на големия финал. Тази година Тeam Bulgaria са Никола Колев и Енчо Енев – УАСГ.

Ръководители: проф. д-р арх. Боряна Генова и доц. д-р арх. Евгения Димова – Александрова.

Може да харесате още...

Izolacii.eu