Екологични изолационни панели от дърво

Изолационните панели от дървесни влакна FiberTherm се произвеждат от италианската компания BetonWood по технология, която гарантира реализирането на напълно естествен продукт. Панелите FiberTherm се предлагат в два варианта – както с ниска плътност за гъвкави изолации, така и с висока плътност за твърди изолации.

Като се има предвид жизнения цикъл на дадена сграда, от проектирането до строителството, съгласно принципите на екологичната устойчивост (Green Building), продуктите носят следните кредити по сертификацията LEED: MR5, MR7, EA1, IEQ 4.4, IEQ 4.1.

Основните предимства на изолационните панели от дървесни влакна FiberTherm® са гъвкавостта им за различни приложения, фактът, че не съдържат формалдехид, азбест и други токсични вещества, както и рециклирани мастила.

Панелите са тествани дерматологично и не оказват отрицателно въздействие върху кожата. Те създават дишаща, удобна и здравословна среда. Това са строителни материали, тествани и разрешени съгласно действащите европейски стандарти, които са рециклируеми, екологични и съобразени с околната среда.

Вижте също...