pixel

Екологично обновяване на покриви с устойчива на дъжд изолация

Gutex

Настоящият сграден фонд и неговото екологично обновяване играят немалка роля за бъдещето на строителството. За да се постигне неутралност по отношение на климата до 2045 г. и сградите да станат енергийно ефективни, използването на устойчиви строителни материали е задължително. С оглед на това компания Gutex ще представи на BAU 2023 Gutex Ultratherm патентована изолационна плоскост от дървесни влакна за обновяване на покриви.

Според компанията плоскостите за саниране Gutex Ultratherm могат да се полагат над гредите без фуги, като така се свеждат до минимум топлинните мостове и значително се намалява потреблението на енергия в сградата.

Gutex Ultratherm е универсален продукт, одобрен като устойчив на дъжд панел (UDP-A) при наклон на покрива от 15°. Подложният панел с патентована връзка тип език-жлеб гарантира, че дъждът не прониква в покрива и също така издържа на екстремни метеорологични условия. Благодарение на възможността за комбиниране на различни дебелини и точността на размерите, Gutex Ultratherm може да се полага бързо и лесно. Това спестява време и пари.

Gutex

Обновяване на сградата с рециклируеми изолационни материали от дървесни влакна

Gutex предлага широка гама от изолационни материали от дървесни влакна за цялата сградна обвивка, както и за интериора. Рециклируемите изолационни материали са изработени от регионална иглолистна дървесина от устойчиво горско стопанство и по този начин могат да допринесат значително за енергийната ефективност и устойчивостта на сградите.

Снимки: Gutex

Може да харесате още...