Екстериорни профили от HDPS/PU за пълно преобразяване на фасадата

Фасадата на една сграда е перфектното изразно средство, за да се пресъздаде основната идея и архитектурно внушение на творците, стоящи зад нейното изпълнение. Именно поради тази причина и до днес се радваме на архитектурни шедьоври от изминали епохи – взаимстваме техните стилове, вплитаме ги в съвременните идеи и разбирания за дизайн и по този начин създаваме една уникална среда.

Фасадният дизайн в днешно време вплита в себе си умелото съчетание на отминали архитектурни стилове и иновативни съвременни решения. За да се увенчае с успех тази толкова комплексна и специфична задача обаче, на преден план излиза нуждата от професионално разработени решения, позволяващи значителното оптимизиране на работните процеси и постигане на краен резултат от най-високо качество. Такъв е и случаят с новата продуктова гама на Марисанекстериорни профили от HDPS/PU, предназначени за пълно претворяване на екстериорни площи според спецификите на конкретната дизайн концепция и цялостното архитектурно внушение на една сграда.

Екстериорни профили от HDPS/PU
След като интериорните профили от HDPS/PU на Марисан стъпиха на пазара по-рано, сега гамата се допълва и от продуктови решения, предназначени за външно приложение. Екстериорните профили от HDPS/PU предлагат широк набор от предложения и възможности за изпълнение дори и на най-специфичните и екстравагантни дизайн концепции. Между предлаганите решения са:

– Корнизни профили

От венчаващи и цокълни, до междуетажни, над- и подпрозоречни видове – корнизните профили от HDPS/PU на Марисан са ефектно средство за трайно преобразяване на фасадата и придаването на индивидуален архитектурен почерк. С тяхна помощ можете да придадете перфектния завършек на стената и естетически да я свържете с покрива. В практиката те се утвърждават като едно от най-универсалните и разпознаваеми средства за пресъздаване на желани архитектурни стилове.

– Линейни профили

Един от най-разпространените видове архитектурни детайли, типичен за редица отминали епохи, както и съвременни направления във фасадния дизайн, линейните профили гарантират плавния преход между отделните нива на сградата, преминаващ под формата на ивици по протежението на стената.

– Первазни, подпрозоречни и рамкови профили

Един от доказаните методи за акцентиране върху прозорците и вратите, разположени в една фасада, се явява оформянето им с первазни, подпрозоречни и рамкови профили.  С помощта на первазни и подпрозоречни профили, фокусът се пренася върху основата на отворите в стените, придавайки им завършеност и усещане за изисканост.

С помощта на рамковите профили, между които ключови камъни, арки, подпори, обикновени и рамки за обръщане и т.н., краищата и ъглите на вратите и прозорците добиват плавни форми и извивки, ясно подчертаващи тяхната възлова роля в общата архитектурна идея на фасадата.

– Пиластри

Изградени от база, тяло и капител, пиластрите са ефективно средство за визуално разделение на фасадата с цел постигане на желаното архитектурно внушение. Този тип декоративни елементи придават на една фасада усещане за масивност, засилвайки ефекта на нейното отличаване от заобикалящата я среда.

– Колони и полуколони

Колоните и полуколоните са елементи, способни чувствително да преобразят една фасада. Придавайки усещане за уникалност, лукс и хармония, колоните и полуколоните са перфектните детайли за постигане на желания ефект от общия архитектурен план на фасадата. Без значение от стила, който се цели да бъде пресъздаден или изцяло уникалната идея на проекта, колоните и полуколоните предоставят така нужната релефност и геометрична симетрия на фасадата, благодарение на които тя лесно изпъква на преден план.

– Балюстради

Балюстрадите са един от акцентните елементи на една фасада. Играещи ролята на ограждения на стълби, тераси или балкони, балюстрадите се предлагат в голямо разнообразие от форми и релефи, позволяващи множество различни възможности за декориране на фасадите и удовлетворяване на най-капризните архитектурни концепции.

– Ъглови камъни

Ъглите и нишите по фасадите са едни от най-специфичните участъци, изискващи особено внимание и сериозен акцент при оформлението ѝ. Ъгловите камъни са популярно решение за декорация на ъглите на сградата, пресъздаващо усещането за масивност, присъщо за каменните плочи, популярни в архитектурата през изминалите епохи.

Предимствата на HDPS/PU материала
Основната идея на екстериорните профили на Марисан е да предоставят изцяло съответстващ аналог на масивните гипсови и мраморни елементи, присъщи за различни архитектурни стилове през отделните епохи. Освен перфектната визия обаче, екстериорните профили притежават и много допълнителни предимства, благодарение на материала, от който са направени.

Изработени от Duropolymer®, екстериорните профили са ударо- и водоустойчиви, което ги прави резистентни към всякакви външни влияния, запазвайки тяхната красота и изтънчено внушение за дълъг период от време. Здравината и високата плътност на HDPS полимера изкореняват риска от увреждане на цялостта на профилите, вследствие на механичен натиск. Това позволява ефективното приложение на профилите при фасади на всякакъв тип частни и обществени сгради. Благодарение на резистентността на материала срещу негативното влияние на водата и влагата, екстериорните профили запазват перфектната си визия и експлоатационна надеждност, без значение от агресивността на външната среда.

Независимо от високата си здравина и удароустойчивост, профилите се характеризират с особено ниско тегло, което спомага за чувствителното редуциране на натоварването на фасадата, върху която се полагат. Материалът, от който са произведени, е рециклируем, което от своя страна превръща екстериорните профили в устойчив продукт, в унисон с околната среда.

Що се отнася до визуалното оформление на профилите, няма как да не се обърне значително внимание на снежно белия цвят, в който са изработени. Това играе роля на перфектна предпоставка за лесното постигане на желания дизайн впоследствие, възможен само с помощта на блажни и вододисперсионни бои. Свръх отчетливата детайлност и ясно изразена релефна структура, от своя страна, превръщат профилите в перфектните решения за всяка фасада.

Благодарение на факта, че екстериорните профили могат да бъдат изработени в огъващ се вариант, оформянето около овални и кръгли елементи става лесно и естетическо издържано. Идеално точните и правилни контури, в комбинация с минимaлистичния дизайн, от своя страна, ги прави перфектното решение за всяка архитектурна концепция.

Изключително лесен и бърз монтаж

Екстериорните профили от HDPS/PU на Марисан се отличават със своя особено лесен и бърз монтаж, само с помощта на подходящо монтажно лепило като например Терафлекс® MS Super Montage.

След монтаж, екстериорните профили могат да бъдат боядисвани с всякакъв тип бои – както блажни, така и водоразтворими. По този начин, всеки може да придаде желаното цветово внушение на елементите, интегрирайки ги изцяло в общата идея на фасадата.

Благодарение на материала, от който са направени, екстериорните профили на Марисан запазват цветовата си наситеност и перфектното визуално внушение за дълъг период от време.

Пълна гама интериорни и екстериорни решения от Марисан
След интериорните и екстериорни профили то EPS, гамата на Марисан придобива завършен вид, благодарение на новото направление – интериорни и екстериорни профили от HDPS/PU. Работата с тях позволява добавянето на нови щрихи и индивидуален почерк към лицето на всяка сграда. Без значение дали профилите са интегрирани поотделно или в комбинация, уникалното внушение и перфектната визия са гарантирани. А заедно с това, усещането за лукс и артистократизъм на сградата стават възможни с минимални усилия и инвестиции!

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт или корпоративния блог.

Вижте също...