pixel

Елегантен и устойчив небосъргач изникна в Бразилия

Бразилската архитектурна компания Gustavo Penna Arquiteto e Associados наскоро завърши изграждането на небостъргача Forluz Бело Оризонте в Бразилия. Тази 23-етажна сграда съчетава елегантна монолитна конструкция с устойчив дизайн, включващ естествена вентилация, повторно използване на материалите и изобилие от дневна светлина.

Сградата се намира на Авеню Барбасена в квартал Санто Агостиньо в централния регион на Бело Оризонте. Небостъргачът е проектиран специално с мисълта за създаване на естетическа връзка със съседния небостъргач, където е централата на CEMIG.

От Gustavo Penna Arquiteto са доста пестеливи в описанието на новия си проект, но се знае, че зелената сграда е оборудвана със специални системи за дограма, прозорци, климатизация, вентилация и автоматизация. Построена е чрез използването на възможно най-естествени ресурси и нискоенергийни строителни материали.

Небостъргачът предлага прекрасна панорамна гледка към града и постоянно присъствие на зеленина, като същевременно неговото гъвкаво оформление и организация дават възможност за мулти-функционално разпределяне на дейностите.

greentech.bg

Може да харесате още...