pixel

Електропроводима въглеродна армировка: нови области на приложение

Solidian

Компанията Solidian представя въглеродна армировка, която може да провежда електричество. Това означава, че подсилването може да поеме допълнителни задачи, за които никой все още не се е сетил.

Армировките, изработени от въглеродни влакна, обикновено са импрегнирани с полимер, който има изолационен ефект. Поради това те не могат да провеждат електрически ток. Solidian пуска на пазара Solidian eGrid – въглеродна армировка, която може да направи точно това.

Проводимата въглеродна армировка на Solidian може да се използва например за нагряване на бетонни повърхности и по този начин за размразяване на писти или товарни рампи. А когато се използва като катодна защита, предотвратява корозията на стоманената армировка. Тя може напълно да замени скъпите титаниеви мрежи или ленти, използвани досега.

Solidian

Освен това с въглеродната армировка са възможни разширени функции, като например едновременното укрепване на съществуващата структура. Ако се монтират не един, а два слоя Solidian eGrid, може да се следи и проникването на влага в бетона. Електролитното съпротивление на бетона се измерва между слоевете. По този начин може да се определи повишаването на влажността. За да направи това приложение възможно най-лесно, производителят предлага предварително сглобена система, състояща се от два слоя армировка и необходимите дистанционери.

Снимки: Solidian

Може да харесате още...

Izolacii.eu