pixel

Акустична кутия за отворени офис пространства

Fantoni

Един от първите отворени офиси е проектиран от Франк Лойд Райт за компанията Johnson Wax през 1936 г. Оттогава досега се е случило много в проектирането на открити пространства. Днес се търсят комуникативна работа в екип и възможност за гъвкаво и индивидуално проектиране на работното място. Много компании все още залагат на отворените офиси, чиято отворена подова схема има за цел да стимулира взаимодействието между колегите. Повишеното ниво на шума често е неизбежно. Но повишеното ниво на шума има отрицателен ефект върху способността за концентрация. За тази цел италианската компания Fantoni разработи решението “стая в стая” Acoustic Room, което предлага възможности за уединение, както и стаи за поверителни срещи в отворени офис пространства.

Кубовидните модули, които могат да бъдат интегрирани в офиса или прикрепени към стена, имат изолационно остъкляване, което осигурява тишина вътре в тях, но също така предотвратява излизането на шума навън. В зависимост от конфигурацията една до три стени на кутията са стъклени. Стъклените повърхности са комбинирани със звукопоглъщащи стенни и таванни сегменти, които се състоят от специално разработената от компанията система на основата на MDF. Панелите са снабдени с прорези и намаляват реверберацията, като по този начин допринасят за приятната акустика на помещението.

Fantoni

Модулите се предлагат в шест размера: най-малкият вариант е с площ от един квадратен метър и може да се използва като телефонна кабина, а най-големият с площ от 607 x 300 cм може да функционира като конферентна зала. Интегрирана система за циркулация на въздуха, която може да се управлява дистанционно, осигурява вентилацията на кабината. По желание кутиите могат да бъдат оборудвани с пречиствател на въздуха. Според производителя той филтрира посредством активен въглен 99,97% от замърсителите като алергени, вируси и бактерии.

Снимки: Fantoni

Може да харесате още...

Izolacii.eu