Elastopir® Blue осигурява по-добра изолация за модерното строителство

Elastopir

Съвременните изолационни материали са ключ към ефективното опазване на климата. Това важи и за промишлени сгради, хладилни складове и други търговски постройки. На предстоящото изложение К 2019 (най-голямото световно изложение за пластмаси и каучук) BASF ще представи Elastopir® Blueново решение за твърди полиуретанови пени, което чудесно отговаря на изискванията за енергийна ефективност с ниските си стойности на топлопроводимост (до λD = 19 mW/mK) и поставя нови стандарти при сандвич панелите.

Добри свойства на продукта – по-добра топлоизолация

Енергийно ефективните конструкционни елементи в строителството осигуряват особено положително въздействие върху околната среда. Използвайки Elastopir® Blue като основен материал, могат да бъдат изработени по-тънки панели със значително по-добри изолационни характеристики. Оптимизираната структура на клетките на полиуретановия разтвор осигурява много добрите механични свойства на основния материал и високо качество на повърхността при използване на съвременни пенообразуващи агенти като циклопентан или HFO (heavy fuel oil,  бел. превод.: корабно гориво). Количеството използван разпенващ агент е оптимално адаптирано към специфичните изисквания на клиента. В допълнение Elastopir® Blue се характеризира с отлична огнеустойчивост. Възможно е материалът да не съдържа халогени, като така той предлага допълнителни ползи за щадящо климата строителство. Представянето на новата разработка се осъществява и благодарение на успешното сътрудничество на BASF с техен клиент: „Радваме се, че в резултат на добрата ни съвместна работа, панели от Elastopir® Blue бяха произведени от дългогодишния ни партньор Romakowski GmbH & Co. KG за целите на представянето им на K 2019“, споделя Роланд Фабисиак, ръководител на екипа за техническо развитие и строителство за Европа, Близкия Изток и Азия в BASF Polyurethanes.

Elastopir Blue

Новото поколение PIR* решения подобряват производствената ефективност

Строителните елементи, използващи Elastopir® Blue, имат подчертани предимства за производствения процес и от гледна точка на вложените разходи. Благодарение на по-бързото втвърдяване на панелите може да се увеличи скоростта на поточната линия и да се повиши производителността. В допълнение, новите решения предлагат подобрена адхезия на пяната към горния повърхностен слой. Възможната комбинация на тази система с грунд на BASF също осигурява отлична адхезия към долната плоча. Използването на патентованата от BASF Fixed Poker технология позволява плавно и лесно нанасяне на течната полиуретанова смес, като по този начин подобрява качеството на повърхността на панелите. Elastopir® Blue позволява реализирането на модерни конструкции, без да се жертват ползите от ефективното производство.

* Полиизоциануратна пяна

Вижте също...