pixel

Есенна проверка: подгответе къщата за зимата

pokriv

Силна лятна гръмотевична буря с градушка може да бъде проблем за къщата. Повредите на покрива, капаците и фасадата не са необичайни. Едната или другата керемида се разхлабва с годините, на фасадата се появяват пукнатини или на някои места падат мазилките. Това не е проблем, ако повредата се отстрани преди влагата и замръзването да стигнат до строителния материал. През есента, когато дните стават по-кратки и дъждовете са по-чести, е крайно време за обстойна проверка на къщата! С тези съвети за покрива, фасадата и отоплението можете да подготвите напълно къщата за зимата.

Проверката спестява на собствениците пари и ненужни главоболия

С една есенна проверка собствениците на жилища не трябва по-късно да извършват скъпи ремонти. Тъй като дребните проблеми по къщата могат да доведат до големи щети през есента и зимата. Пукнатините и процепите във фасадата или повредите на покрива са идеални за атака от влагата. Общото въздействие на вятъра, сланата и сняга води до структурни повреди и високи разходи. Мрачни са пререспективите и за едно лошо поддържано котелно помещение: без отопление или гориво в средата на зимата бързо става неприятно студено в къщата, а също и скъпо.

Важни спирки за есенна проверка:
Есенна проверка за покрива

Разхлабените или повредени керемиди не само са изложени на влага, те също могат да наранят хората или да причинят имуществени щети, ако паднат. Преди да започне сезонът на бурите, керемидите, които излизат от строя, трябва да бъдат заменени или правилно закрепени. Закрепването на соларните модули също трябва да се провери преди есента. За разлика от плоските покриви, при на наклонените покриви е нужен специалист. Важно за плоските покриви: Проверявайте чакъла и ако е необходимо, редовно го разпределяйте. Отпушете също водосточната тръба и канализацията на плоския покрив. Сложете на старите капандури нови уплътнения.

Есенна проверка за фасадата

Влажните петна по фасадата могат да доведат до лющене на мазилка при замръзване, но могат да причинят и по-дълбоки щети. Източникът на влага трябва да бъде идентифициран и отстранен възможно най-бързо. Пукнатините във фасадата също трябва да бъдат затворени, за да се предотврати навлизането на влага. Има смисъл да проверите уплътненията на прозорците и вратите, за да преградите пътя за студените течения. Дървените части на фасадата трябва да се ревизират на всеки две години, за да се предотврати проникването на влага.

Есенна проверка на двора и гаража

Запушените улуци трябва да се почистят, течащите – да се уплътнят. Задържането на вода може да доведе до спукване на улуци и тръби, когато тя замръзне. Планините от листа в комбинация с валежи и слана се превръщат в пързалки, където можеш да паднеш лошо. Затова е важно: изпразнете външните кранове и тръби за вода в началото на есента и почистете пътеките и пътищата за достъп до къщата от падащи листа.

Есенна проверка за на отоплението

За да не мръзнат собствениците на жилища, те трябва да инспектират отоплителната система преди зимата. Хидравличното изравняване на отоплителната системата може да помогне. Смяната на старата отоплителна помпа и обезвъздушаване на радиатора също спестява енергия. И не на последно място, запасите от гориво трябва да се попълнят – така че поръчайте доставки бързо, преди температурите да паднат и цените да се повишат. Може би преминаването към възобновяеми енергии също си струва? Тогава есента е подходящо време!

Може да харесате още...

Izolacii.eu