pixel

Фактори за използване на профили от неръждаема стомана

Alferpro

Профилите за плочки от Alferpro се произвеждат на четири най-съвременни, частично автоматизирани високопроизводителни съоръжения. Те се оформят на руло и се щанцоват от плоски елементи, така че накрая да получат желаната форма. Извършва се обработка и на неръждаемата стомана: голям брой продукти с различни напречни сечения, височини и дължини се създават със скорост до 20 м/мин. За разлика от пластмасата, алуминия или месинга, профилите от неръждаема стомана са най-добрият избор за приложения с особено високи механични натоварвания и в среди с особено висок риск от корозия. Гамата от материали, използвани в производството, е широка. В зависимост от вида на продукта се използват неръждаема стомана V2A или V4A, алуминий, месинг или пластмаса. Като цяло в производството се използват само висококачествени метали и пластмаси, които са преминали през различни процеси на рафиниране.

При избора на подходящ материал са от значение различни фактори, тъй като всеки материал има определени свойства, които трябва да се вземат предвид в зависимост от предназначението и местоположението: механична якост, податливост на корозия при влага, устойчивост на соли, киселини и химикали, естетически изисквания, възможности за повърхностно и цветово оформление, изисквания при обработка, грижа и почистване, и не на последно място разходи – за придобиване и поддръжка.

Alferpro

Със здравите профили на серията Alferlevel разликите в нивата могат да бъдат компенсирани и досадните препятствия за инвалидни колички или палетни крикoвe просто изчезват. Профилите от неръждаема стомана от серията Alferstyle осигуряват ясни, стилни преходи между пода и стената, които предпазват от механично натоварване.

Профилите от серията Alfercorner от своя страна показват, че неръждаемата стомана е подходяща за защита на ръбовете от протриване и счупване. Те защитават трайно ръбовете на стените от удари и са идеални за използване в много посещавани зони като коридори и обществени пространства. Профилите Alferstep предпазват ръбовете на стъпалата от механични натоварвания и същевременно повишават устойчивостта на плъзгане.

Снимки – Alferpro.

Може да харесате още...