Фасади със стъклена мозайка от Sto

StoGlassMosaic

Традицията на мозайката със съвременен дизайн – това предоставя системата Sto-Glass Mosaic на немския концерн Sto. Мозайката е една от най-старите художествени техники в света. От хиляди години малките плочки придават на фасади, подове и други повърхности непреходен външен вид. Тази форма на изкуството остава и до днес постоянна тенденция в архитектурата и запазва славата си през годините, като също така ясно заявява непреходната си естетика и през 21 век.

StoGlassMosaic

Мозайката Sto-Glass дава възможност на дизайнерите да създават уникални фасади. Чрез играта с интензивност, прозрачност и блясък на цветовете се реализират уникални творения, като богатия избор от цветове и размери предлага безкрайни възможности за въображението на всеки дизайнер. Цветен градиент от тъмно към светло, балансирана селекция от цветовия кръг или модерен външен вид с по-малко цветове: с мозайка Sto-Glass могат да се реализират най-блестящите и запомнящи се фасади.

StoGlassMosaic

Стъклената мозайка има редица предимства, които другите облицовки нямат. Плочите от стъклена мозайка се доставят в размер до 30 см на 30 см, което гарантира по-добра стабилност на размерите във времето, което е важно при нужда от подмяна на елемeнти. Освен това стъклената мозайка се почиства много лесно, устойчива е на замръзване и има ниска абсорбция на вода и е подходяща за всякакви конструктивни ситуации, което я прави изключително гъвкава за приложение. По този начин могат да се създадат фасади с високо естетичен дизайн и безкомпромисна функционалност.

StoGlassMosaic

Стъклената мозайка се предлага в множество варианти и размери, налични са 40 различни цвята, както и матови и гланцови версии.

За повече информация: Sto.

Вижте също...