pixel

Фасадни панели със специално отличие

Manderscheid ArchitektenJohannes M. Schlorke

Снимка: Manderscheid / ArchitektenJohannes M. Schlorke

Фасадните панели Hardie® Architectural Panel са отличени с German Design Award 2024 като „победител“ в категорията „Отличен продуктов дизайн – Сграда и елементи“ от Германския съвет за дизайн.

German Design Award 2024 е награда на Германския съвет за дизайн и е една от най-престижните награди в областта на дизайна във всички индустрии – не на последно място, защото при определянето на победителите се поставят най-високи изисквания. В уникален процес на номиниране са поканени да участват компании, чиито продукти и услуги впечатляват с качество на дизайна. Общо около 4500 предложения от 60 държави бяха регистрирани за German Design Award 2024; делът на международните кандидати е около 50 процента.

С тази награда експертното жури призна фасадните панели Hardie® Architectural Panel за пионерско дизайнерско постижение: дълбоко релефната повърхностна структура създава ярки светлинни отражения с неочаквани ефекти върху фасадата, особено във варианта „Brushed Concrete“.

James Hardie Europe GmbH

Снимка: James Hardie Europe GmbH

Шест стандартни и почти неограничен брой специални цветове, които могат да се избират индивидуално, предлагат голям потенциал за дизайн. Повърхностите се почистват лесно, устойчиви са на атмосферни влияния и имат светлоустойчиво цветно покритие, така че могат да се прилагат дълготрайни и устойчиви решения. Освен това ниските разходи за поддръжка през целия експлоатационен период на сградата осигуряват висока рентабилност. В същото време за производството се използва плътност на фиброцимента, която осигурява необходимата здравина и издръжливост за фасадни приложения, като същевременно се намаляват необходимите материални ресурси и се поддържат възможно най-ниски емисии на CO2.

Фасадните панели Hardie® Architectural Panel във варианта „Brushed Concrete“ са получавали преди това наградата Plus X за техния иновативен дизайн, изключително качество и удобство за потребителя.

Може да харесате още...