pixel

Повърхност без фуги с атрактивен външен вид

Silikal

Южнокорейският клон на Nexon Games възлага на известното проектантско бюро Kukbo Design от Сеул проектирането на нова кухня и складово помещение. Крайният клиент Nexon Games и проектантското бюро искат издръжлив, но хигиеничен и представителен под, който също така трябва да се монтира бързо. Подовите системи Silikal на основата на метилметакрилат (ММА) отговарят точно на тези изисквания.

Системата Silikal „B Quartz SL“ е инсталирана на обща площ от 260 м². Тя представлява бързо втвърдяващо се, декоративно и високоустойчиво метилметакрилатно покритие. С посипването на оцветен пясък Silikal може да се постигне не само привлекателен цвят, но най-вече необходимата устойчивост на хлъзгане за съответните зони. Устойчивостта на хлъзгане е важна мярка за безопасност на труда, особено в кухните, където влагата и понякога мазнина за готвене или храна падат върху пода.

Покритие Silikal R 61 в светло сиво

По отношение на цветовете няма почти никакви ограничения за това какво може да се постигне с настилката Silikal. Nexon-Games избра светлосив цвят, така че подът винаги да изглежда чист и спретнат, дори и да се замърси – още преди кухненският екип да успее бързо да отстрани зацапването.

Преди действителното полагане на новия под, съществуващата повърхност е старателно подготвена и почистена. След това е нанесен грунд Silikal: в този случай е използван практичният „Silikal RU 380“, който се втвърдява в рамките на един час. Това позволява работата да продължи бързо. Обърнато е специално внимание на многобройните преходи, които се налагат поради каналите и подовите сифони и трябва да бъдат монтирани чисто.

Като основен слой е нанесена метакрилатната смола “Silikal R 61”. За сместа от кварцов пясък са използвани черно и светлосиво в съотношение 2:8, което създава деликатен, но привлекателен вид. Както е обичайно при подовете Silikal MMA, основният слой се втвърдява напълно след един час. Silikal R 82″ е нанесен като запечатващ материал. Този последен слой също се втвърдява в рамките на един час и новият кухненски под бързо е готов за употреба.

Компанията е представена на българския пазар от Silikal България.

Снимки: Silikal

Може да харесате още...