pixel

Фасадни панели за индивидуален декор

Fundermax

Страхотен начин да придадете на вашите проекти персонален облик е индивидуалният декор от Fundermax. Архитектът може да разработи свой собствен дизайн или мотив, да го създаде и след това да го пресова в панел на Fundermax.

Проектът на фасадата на новата сграда на компанията Hauk в Полице над Метуйи представлява индивидуален декор, който е реализиран на площ от 1320 м². Цялата фасада се състои от 538 фасадни панели Max Compact Exterior, които са изрязани, за да паснат идеално на мотива.

Новото производствено хале на Hauk контрастира на оригиналната неокласическа фасада на сградата на предачната фабрика, която е трябвало да бъде съборена след голям пожар през 2020 г. Историческата сграда е местна забележителност повече от век. Задачата на Graphite Studio е да придаде човешки мащаб и да включи природните мотиви в дизайна на фасадата, така че обектът да се впише хармонично в заобикалящата го среда.

Fundermax

Max Compact Exterior са термореактивни ламинати под високо налягане (HPL) в съответствие с EN 438-6, тип EDF, с изключително ефективна защита от атмосферни влияния, постигната чрез двойно втвърдени акрилни полиуретанови смоли. Те се произвеждат в ламинатни преси при високо налягане и температура. Листовете Max Compact Exterior се доставят стандартно с декор от двете страни. Ядрото е огнеустойчиво, повърхността е светлоустойчива и силно устойчива на атмосферни влияния благодарение на двойно втвърдените смоли. (Изпитване на пожар EN 13501-1, B-s2, d0).

Компанията е представена на българския пазар от Conforma.

Снимки: Fundermax

Може да харесате още...

Izolacii.eu