pixel

Фасадни системи Термофлекс

Фасадата отличава всяка сграда. Нейното оформяне е изкуство, което посредством форми, цвят и структура придава на сградата свой собствен характер. Тя представляват изображение на индивидуалния стил. Влиянието на повърхността се определя основно от нейния цвят и структура. Те дават лице на фасадата и оказват влияние на излъчването на сградата и на нашия вкус към красотата.

Фасадните системи ТЕРМОФЛЕКС® придават на едноцветните стени и повърхности индивидуалност и характер. При това, решаваща роля играе композицията на правилните – оптимизирани един към друг цветове, цветни нюанси, бои и мазилки. Те предоставят почти неограничен брой възможности за архитектурно изразяване. Въпреки това, фасадните покрития имат не само оптична функция.

По подобие на човешката кожа – фасадата поема многообразни функции. Нейната задача е и да предпазва сградата от вредни външни влияния и развитие на микроорганизми и да гарантира дълъг живот на сградата. Тя трябва да подсигури благоприятен климат в помещенията и да предотврати образуването на влажни места.

Фасадните системи ТЕРМОФЛЕКС® и разнообразните им цветови решения внасят красота и цвят върху и във Вашия дом и този на клиентите Ви – превръщайки стените в усмихнати лица на сградите.

ФАСАДНИ МАЗИЛКИ

Асортиментът от мазилки във фасадните системи ТЕРМОФЛЕКС® предлага множество възможности за индивидуално оформяне на фасадите и стените в цвят и структура. Посредством различна едрина и техники на нанасяне, финишните мазилки могат да предизвикат различно настроение и влияние. По-едрите гранули оформят рустикална структура на мазилката, а по- фините притежават дискретен и неподвластен на времето чар. Многообразието от структури и цвят гарантира почти неограничена свобода при оформянето на фасади и вътрешни стени.

Готовите за употреба  пастообразни мазилки отварят многообразни възможности за оформяне на фасадите в структура и цвят. В зависимост от вида на изискванията и приложението могат да бъдат избирани различни продукти от богат асортимент. По този начин, за всяко конкретно желание за дизайн може да бъде гарантирана съответната и правилна мазилка.

В асортимента присъстват, от една страна силикатни мазилки, които притежават изявен минерален характер и отлична пропускателност на водни пари, от друга страна се намират силно водоотблъскващите и високо еластични силиконови и силикон- модифицирани мазилки, които обединяват в себе си позитивните страни на силикатните и дисперсионните мазилки.

Силоксановите мазилки, които също са много силно водоотблъскващи, са в същото време и дифузионно отворени. Силиконовите мазилки впечатляват освен с техните водоотблъскващи качества при оптимална пропускателност на водни пари и също така и с много широкия цветен спектър, в който могат да бъдат оцветявани – дори и при силно наситени тонове. Полимерните мазилки представляват дисперсионни мазилки, които имат добри водоотблъскващи способности.

Асортиментът от пастообразни мазилки във фасадните системи ТЕРМОФЛЕКС® се допълва от мозаичните мазилки с цветни камъчета, които поради декоративната структура, особено добре се вписват в зоната на цокли и стълбища.

ФАСАДНИ БОИ
Цветното оформяне на сгради и помещения придобива все по- голямо значение. Трендът се измества от еднотонните бели замазани фасади в посока към цветно оформени площи. Скучно въздействащи в миналото сгради, придобиват по този начин разпознаваем и неповторим характер, жизненост и индивидуалност.

Фасадните бои ТЕРМОФЛЕКС® представляват високоефективен и креативен инструмент за оформяне на сградите в цвят. Съответствието на цвета на обекта с тона на неговото цветно обкръжение и фон играе решаваща роля. По същата тази причина, едно уравновесено цветово оформяне винаги се стреми да постигне хармонизиращи по между си цветни повърхности и да подчертае и акцентира върху архитектурата на сградата.

Освен дизайнерска, фасадните бои имат също така и защитна функция. Те трябва да са устойчиви на атмосферни и климатични влияния и да имат дълъг живот. Иновативните цветови рецепти, заедно с висококачествените суровини и пигменти, които използваме, гарантират, че фасадните бои ТЕРМОФЛЕКС® изпълняват тези функции безкомпромисно.

ГРУНДОВЕ ЗА ФАСАДИ
Предпоставка за сигурното нанасяне и полагане на фасадните мазилки и бои е една безпроблемна основа, върху която да се извърши то. Грундирането е задължителен етап от процеса на подготовка на основата. То има едно основно предназначение – да импрегнира и заздрави основата в дълбочина и да предотврати повреди по нея. Другата му важна функция е да намали и изравни попиването на полагания след това финишен слой – независимо дали той е боя или мазилка. Крайният резултат е осигуряване на здрави връзки между основата и финишния слой.

Грундовете за фасади са предварително оцветени и се използват за подготовка на основата преди полагане на цветни тънкослойни мазилки (пастообразни – силикатни, силиконови, полимерни, мозаични или минерални) или преди боядисване на фасади. Те запазват способността на стената да „диша“,осигуряват нейната водонепропускливост и подобряват сцеплението на финишното покритие към нея. Предварителното оцветяване в цвета на полаганата мазилка или боя създава цветна основа, която предотвратява появата на цветни разлики и тъмни петна във фасадата по време на структурирането на мазилката или нанасянето на боята.

ПЛАНИРАНЕ НА ЦВЕТОВЕТЕ СЪС СИСТЕМА

Цветът е феномен, който има безкрайно много различни фасети. От една система за цветно планиране се очаква да предаде  света на цветовете – с тяхната структура и богатство на нюансите и да ги направи полезни за ползвателя. ENERGY IN COLORS е система, която е абсолютно ориентирана към практиката и която разглежда и третира цветовете от нашата жизнена среда. Тя е високоефективно средство, за сигурно, професионално и креативно планиране на цвета в неговите най- фини нюанси

В КАКВА ЦВЕТНА АТМОСФЕРА ИСКАМЕ ДА ЖИВЕЕМ?
Да се намери отговор на този въпрос е особено отговорна задача пред всички, които се занимават със заобикалящото ни  застроено пространство. Вътрешни пространства и външни повърхности – на никое друго място, избраните цветови решения не присъстват в живота ни толкова мащабно и постоянно. Точно тук е най- големият шанс, посредством точната цветова комбинация, да се даде траен положителен импулс и да се подсигури по- добро качество на живот.

Строителната култура е винаги едновременно и цветна култура. Адекватното цветно решение представлява една добре създадена връзка – между помещението и ползвателя; между сградата и околната среда; между стил, присъствие и пропорции на сградата.

С помощта на системата за цветно планиране ENERGY IN COLORS имате всички нужни инструменти под ръка – за да създадете чувствени, интелигентни и жизнерадостни цветни концепции за всяка архитектурна задача в помещенията и на фасадите.

ENERGY IN COLORS предлага извънредно богат избор на цветове, висока сигурност и голяма практическа полза за всички проектанти, архитекти и инвеститори при планирането и по време на изпълнението.

ОРИЕНТАЦИЯ КЪМ ПРАКТИКАТА
Системата ENERGY IN COLORS съдържа спектър от 1100 цвята, които старателно са подбрани и съобразени с практиката.

Цветове и нюанси, които намират ограничено приложение в нея, умишлено са извадени от системата. Важни цветни групи, като синьо, жълто и оранжево, както и сивите, бели и пастелни тонове образуват в ENERGY IN COLORS собствени цветни фамилии, които до сега не са били налични в този обем.

СИГУРНОСТ НА ЦВЕТОВЕТЕ
Представянето на цветовете в ENERGY IN COLORS се базира принципно на нормите на цветометрията, които обаче са модифицирани съобразно тяхното възприемане от хората. По този начин, цветната скала се развива много равномерно през всички спектрални области и прави избора и оформянето на цвета много лесен и сигурен.

СТАБИЛНОСТ НА ЦВЕТОВЕТЕ ВЪВ ВРЕМЕТО
За тонирането на всички продукти в цветовете от ENERGY IN COLORS се използват изключително висококачествени неорганични пигменти, които гарантират висока стабилност и дълъг живот на цвета – неговата устойчивост на UV- лъчи и на атмосферни условия.

ПРИНЦИП И СИСТЕМАТИЗИРАНЕ НА ENERGY IN COLORS

Основа на ENERGY IN COLORS е цветният кръг с 32 чисти цветни тона, които обхващат целия  цветен спектър. Всеки един от тези цветове образува основата за една цветна фамилия. Отделните цветове съставящи всяка от тези 32 цветни фамилии са подредени в последователна координатна система дефинирана от параметрите: тон, наситеност и яркост.

По този начин представянето на цветовете в ENERGY IN COLORS отговаря на тяхното представяне в цветометрията, която избира и подрежда цветовете по координати: цветен тон, наситеност, яркост. За да постигне обаче, възможно най-голяма близост до практиката, ENERGY IN COLORS модифицира тази, по принцип строго метрологична система, вземайки под внимание аспекти свързани с реалното възприятието на цветовете.

ТОН – НАСИТЕНОСТ – ЯРКОСТ НА ЦВЕТА
Тонът е най-важният параметър на цвета, защото той определя неговия характер. Той описва вида на неговата „цветност“ – например: жълто, оранжево, червено, виолетово, синьо или зелено. За основа на ENERGY IN COLORS са избрани 32 чисти цветни нюанса, от които се развиват цели цветни фамилии. В допълнение към тях е развита неутрална сива цветна фамилия.

Наситеността е второто по важност качество на един цвят. Тя описва неговата степен на „цветност“ – съотношението между цветните и безцветните части в цвета.

Яркостта, като трети атрибут, определя колко светъл или тъмен се възприема даден цвят, спрямо неговия коефициент на отразяване на светлината.

Коефициентът на отразяване на светлината изразява количеството светлина (в проценти), която се отразява от повърхност оцветена в даден цвят. По- малкият коефициент е характерен за по-тъмните цветове, които поглъщат по- голямо количество светлина. Светлите цветове, отразяват светлината в по- голяма степен и имат съответно по- голям коефициент. Коефициентът на белия цвят е 100%, а на черния – 0%. Всички цветове с коефициент на светлоотразяване по-малък от 30% не се препоръчват за системи за топлоизолиране.

КОДИРАНЕ НА ЦВЕТОВЕТЕ

Всеки отделен цвят в ENERGY IN COLORS е описан със собствен еднозначен номеричен код. Кодовете в ENERGY IN COLORS са заложени като отворена система, така че нейното актуализиране и допълване да е възможно по всяко време.

За бързо и лесно кодиране в други цветни системи и обратно, всеки цвят в ENERGY IN COLORS е изчислен и класифициран в следните системи за представяне цветове: RGB; CMYK; RAL Design System; NCS.

НОВИ ЦВЕТОВЕ И ВЪЗМОЖНОСТИ
Една добра цветна система расте заедно с изискванията на пазара и неговите цветови преференции. Следвайки този принцип, ENERGY IN COLORS презентира поредица от иновации, които я правят по- гъвкава в цветовото консултиране, планиране и изпълнение. 352 нови цвята (обособени в новия  цветови картел TERMOFLEX® extended) допълват и обогатяват съществуващите в ENERGY IN COLORS цветни фамилии.

ОТКРИЙТЕ НОВИТЕ:
– допълнителни сиви цветове и нюанси;
– много светли цветови тоналности, специално в жълтия диапазон;
– кафяви тонове;
– червени тонове, подходящи за топлоизолационни системи;
– модерни гами и нюанси.

ТЪРСЕНЕ НА ЦВЕТОВЕ:

Присъединете се към този интересен и динамичен диалог и разгледайте предоставената на нашия сайт възможност за търсене на цвят по област на приложение на продукта, цветна група, картел, степен на светлоотразяване и др.

Може да харесате още...