Интериорни и екстериорни бои и решения от Марисан

Марисан

Цветното оформяне на сгради и помещения придобива все по-голямо значение. Трендът се измества от еднотонните бели замазани фасади и стени в посока към цветно оформени площи и повърхности. Скучно въздействащи в миналото сгради и помещения, придобиват по този начин разпознаваем и неповторим характер, жизненост и индивидуалност.

Вътрешни пространства и външни повърхности – на никое друго място, избраните цветови решения не присъстват в живота ни толкова мащабно и постоянно. Точно тук е най-големият шанс, посредством точната цветова комбинация, да се даде траен положителен импулс и да се подсигури по-добро качество на живот. Адекватното цветно решение представлява една добре създадена връзка – между помещението и ползвателя; между сградата и околната среда; между стил, присъствие и пропорции на сградата.

Присъединете се към този интересен и динамичен диалог. С помощта на системните решения за интериорен и екстериорен дизайн и тяхното цветно планиране имате всички необходими инструменти под ръка – за да създадете чувствени, интелигентни и жизнерадостни цветни концепции за всяка архитектурна задача в помещенията и на фасадите.

баня

Интериорни решения

Креативният интериорен дизайн има нужда не само от цветове!
Изживейте нови измерения на творческа свобода: С продуктите на МАРИСАН за индивидуален интериорен дизайн създавате качество на живот на най-високо естетично ниво. Създайте своите помещения за живеене – с креативни идеи и пълния асортимент от МАРИСАН, Вие сте оборудвани за всички творчески задачи.

Интериорни вододисперсионни бои
Качественото боядисване играе важна роля за модерния вид на интериора. Всяко боядисване поставя свои собствени и съвсем различни изисквания. С дисперсионните бои ТЕРАФЛЕКС® Вие имате подходящият инструмент под ръка – независимо от това дали се търси най-високо качество на боядисваната повърхност или икономичността е поставена на преден план, независимо дали става въпрос за здравословна поносимост или механична натовареност.

Всички бои са с добре изразена, изключително фина и равномерна структура с копринено усещане на цвета. Устойчиви са на стареене, не пожълтяват и не променят цвета си. Предлагат се готови за употреба, предварително оцветени в богата гама от цветове.

Изборът на цветове в интериора се определя от неговото функционално значение, пространството, честотата на обитаване, възрастта на обитателите. Всеки отделен цвят има своето психологично значение. Системата за тониране ENERGY IN COLORS дава възможност за оцветяване на боята по желание на клиента в повече от 1100 цвята, давайки пълна свобода за креативен цветен дизайн на интериора.

ТЕРАФЛЕКС® VISION, професионална интериорна латексна боя
Професионална интериорна латексна боя със снежна белота и извънредно равномерна повърхностна структура с копринено усещане, за устойчиво на износване и мокро триене боядисване.

ТЕРАФЛЕКС

ТЕРАФЛЕКС® AQUARELLE, интериорна латексна боя
Висококачествена интериорна латексна боя с висока покривност и много ниска разходна норма за изключително равномерно боядисване с ефект на кадифе.

ТЕРАФЛЕКС® FRESCO, дишаща интериорна боя
Бързосъхнеща дишаща интериорна боя с добра покривност и нисък разход при нанасяне за икономично боядисване на стени и тавани на закрито.

Грундове преди вътрешно боядисване
Крайният резултат при боядисването зависи от множество фактори. Заедно с качеството на боята и нейната покривност, решаващо влияние оказва и основата, която се боядисва – нейното състояние и подготовка. Не всички повърхности са подходящи за боядисване. В зависимост от техните особености, те трябва да бъдат професионално подготвени за нанасянето на боята.

Доброто грундиране определя оптиката и качеството на боядисаната повърхност. Много често то не се възприема толкова сериозно, колкото самото боядисване. Това обаче е много груба грешка. Всяка повърхност може да стане точно толкова добра, колкото добро е нейното грундиране.

Грундирането изпълнява множество различни функции. На първо място то подобрява сцеплението на нанасяното покритие с основата. Грундът прониква дълбоко в основата и я импрегнира в дълбочина като я заздравява дълготрайно. Той изравнява нейната попиваща способност и намалява разхода на боя при боядисването. Защитава основата и допринася са нейната дълготрайност.

ТЕРАФЛЕКС® универсален грунд преди боядисване
Универсален дишащ грунд преди боядисване, намалява разхода на боя и предотвратява образуването на цветни разлики и петна при боядисване.

ТЕРАФЛЕКС

Екстериорни решения
Решенията от МАРИСАН за цветно оформяне на екстериори придават на еднотонните стени и повърхности индивидуалност и характер. При това, решаваща роля играе композицията на правилните – оптимизирани един към друг цветове, цветни нюанси, бои и мазилки. Те предоставят почти неограничен брой възможности за архитектурно изразяване.

цветна сграда

Фасадни бои
Фасадните бои ТЕРМОФЛЕКС® представляват високоефективен и креативен инструмент за оформяне на сградите в цвят. Съответствието на цвета на обекта с тона на неговото цветно обкръжение и фон играе решаваща роля. По същата тази причина, едно уравновесено цветово оформяне винаги се стреми да постигне хармонизиращи по между си цветни повърхности и да подчертае и акцентира върху архитектурата на сградата.

Освен дизайнерска, фасадните бои имат също така и защитна функция. Те трябва да са устойчиви на атмосферни и климатични влияния и да имат дълъг живот. Иновативните цветови рецепти, заедно с висококачествените суровини и пигменти, които използваме, гарантират, че фасадните бои ТЕРМОФЛЕКС® изпълняват тези функции безкомпромисно.

ТЕРМОФЛЕКС

ТЕРМОФЛЕКС® СИЛИКОНОВА ФАСАДНА БОЯ
Оцветена силиконова боя за фасади и интериори, силно водоотблъскваща и спираща капилярната влага, с висока паропропускливост и ниска склонност към замърсяване.

Грундове преди външно боядисване
Предпоставка за сигурното нанасяне на фасадните бои е една безпроблемна основа, върху която да се извърши то. Грундирането е задължителен етап от процеса на подготовка на основата. То има едно основно предназначение – да импрегнира и заздрави основата в дълбочина и да предотврати повреди по нея. Другата му важна функция е да намали и изравни попиването на нанасяната след това боя. Крайният резултат е осигуряване на здрави връзки между основата и финишния слой.

Грундовете за фасади са предварително оцветени в цвета на нанасяната боя и създават цветна основа, която предотвратява появата на цветни разлики и тъмни петна във фасадата. Те запазват способността на стената да „диша“, осигуряват нейната водонепропускливост и подобряват сцеплението на финишното покритие към нея.

ТЕРМОФЛЕКС

ТЕРМОФЛЕКС® COLOUR PRIMER оцветен грунд за фасади
Oцветен паропропусклив грунд, проникващ в основата и подобряващ сцеплението, преди полагане на мазилки и боядисване на фасади.

Енергия в цветове   
Фасадата отличава всяка сграда. Нейното оформяне е изкуство, което посредством форми, цвят и структура придава на сградата свой собствен характер. Тя представляват изображение на индивидуалния стил.

Влиянието на повърхността се определя основно от нейния цвят и структура. Те дават лице на фасадата и оказват влияние на излъчването на сградата и по този начин съответно и на нашия поглед върху нещата. Многобройните възможности между тях предоставят почти неограничена свобода за архитектурно изразяване при оформянето на фасадите.

Фасадните системи ТЕРМОФЛЕКС® и разнообразните им цветови решения внасят красота и цвят върху и във вашия дом – превръщайки фасадите в усмихнати лица на сградите.

В каква цветна атмосфера искаме да живеем?
Строителната култура е винаги едновременно и цветна култура. Адекватното цветно решение представлява една добре създадена връзка – между сградата и околната среда; между стил, присъствие и пропорции на сградата.

Присъединете се към този интересен и динамичен диалог! С помощта на системата за цветно планиране ENERGY IN COLORS имате всички нужни инструменти под ръка – за да създадете чувствени, интелигентни и жизнерадостни цветни концепции за всяка архитектурна задача.

ENERGY IN COLORS

Ориентация към практиката
Системата ENERGY IN COLORS съдържа спектър от 1100 цвята, които старателно са подбрани и съобразени с практиката.

Цветове и нюанси, които намират ограничено приложение в нея, умишлено са извадени от системата. Важни цветни групи, като синьо, жълто и оранжево, както и сивите, бели и пастелни тонове образуват в ENERGY IN COLORS собствени цветни фамилии, които до сега не са били налични в този обем.

За контакти и повече информация МАРИСАН.