Финалистите в конкурсa””Фасада на годината” на Баумит ще могат да участват в Европа Life Challenge 66

LifeChallenge

66% от площта на фасадата на кандидатите трябва да е изпълнена с материали на Баумит

Конкурсът на Баумит „Фасада на годината“ се провежда за 16-ти път, а основният му акцент е поставен върху последните тенденции във фасадните решения. Основан през 2002 г., още от самото си начало, той привлича интереса на творците, а подадените кандидатури на фасади за участие досега са над 900, съобщава Баумит. „Фасада на годината“ е и единственият по рода си конкурс, в който финално 6-те номинирани на местно ниво обекти от всяка категория, са класирани за участие и в международното издание на конкурса в Европа Life Challenge 66. Баумит дава възможност, финалистите от „Фасада на годината“ в България автоматично да бъдат класирани за участие и на международно ниво в Life Challenge 66.

Фасадата винаги е била във фокуса на компанията, тъй като тя изобразява голяма част от инфраструктурата на даден град. В предстоящото издание на „Фасада на годината“ могат да участват обекти, завършени през изминалите две години (2018 и 2019 г.). Друго важно условие за участие е, че 66% от площта на фасадата на кандидатите, трябва да е изпълнена с материали на Баумит.

Life

Категориите, в които може да се кандидатства в конкурса са:
– Еднофамилни къщи – ново строителство;
– Жилищни сгради – ново строителство;
– Нежилищни сгради – нови строителство;
– Термично саниране;
– Реновиране на исторически сгради.

През октомври 2019 г. професионално жури, съставено от изявени представители на строителния бранш, ще определи победителите в конкурса, като за всяка категория от „Фасада на годината 2018-2019“ ще има по 3 награди. Освен това първите 6 обекта от всяка категория ще бъдат класирани за международното издание на конкурса Life Challengе, заедно с фасадите на други 26 държави, в които Баумит присъства.

В изминалото издание на Европейската фасада на годината за 2018 г. участваха точно 325 кандидатури от 27 държави. Най-добрите сред тях бяха избрани и наградени в Братислава, Словакия.

Life Challenge

Големият победител в него беше испанският проект „Collective Housing and health center” на архитекти от фирма Bonell I Gil & Peris + Toral, а в портфолиото с класирани за финалния вот на журито проекти беше и българската фасада в категория „Еднофамилни къщи“ – „Къща 14“ на ул. Голяма могила 100а в София на арх. Лорита Панова.

Предстоящото издание на Life Challenge 66 ще се състои през юни 2020 г. във Валенсия, Испания.

Всяка страна, в която Баумит разполага с местна база и офис, има възможността да представи своите проекти на фасади пред международна публика. България, като една от 27-те локации на компанията, кани своите архитекти, строители и предприемачи да подадат заявленията си за участие и да станат част от „Фасада на годината“, доближавайки се една стъпка по-близо до участие в престижния Life Challenge 66.

Конкурсът Life Challenge 66, име разкриващо, че 66% от фасадната площ на кандидатурите, трябва да бъде проектирана и изпълнена с материали Баумит има няколко награди за своите победители. Отличените във всяка категория си тръгват със сума от € 6 600, а големият носител на приза Life Challenge 66 за 2020 г. ще се радва на сумата от € 9 900.

Всички обекти, класирани за участие в международния конкурс Баумит Life Challenge 66, също така ще бъдат публикувани в специално международно издание Баумит Life Challenge 66 за 2020 г. Изданието е с тираж от 5 000 екземпляра и се разпространява в цяла Европа, предоставяйки още една възможност за популяризиране на българските обекти на европейския пазар.

Вижте също...