Ново поколение бои за консервация на дърво

jotun

Боята DEMIDEKK Ultimate Täckfärg на немския производител Jotun е от най-новото поколение бои за консервиране на дърво. Продуктът има качества, доказали се в практиката от много години и постоянно се развива. Сега компанията предлага последната версия на оптимизирания продукт на базата на алкид-модифициран акрил с отлично качество.

jotun

Комбинацията от типове свързващи вещества в съчетание с дълготрайна подобрена защита предлага над средния експлоатационен живот. Добрата проникваща алкидна смола осигурява отлична адхезия към основата. Друг плюс на това висококачествено покритие е, че благодарение на трайната си гъвкавост, UV-устойчивият акрилатен компонент осигурява дългосрочна устойчивост към атмосферните влияния и добра устойчивост на цветовете. Това прави този продукт подходящ за екстериорна употреба и обработване на натоварени зони като например фасади от дърво.

jotun

Характеристиките на боята позволяват впечатляващо дълги интервали за обновяване – до 12 години. Като покриващ продукт без пълнители, Demidekk Ultimate прави ремонтираните повърхности нови и подчертава характерната структура на дървото, което води до оптимален естетически резултат.

jotun

Боята предлага отлична защита срещу атмосферни влияния и ултравиолетови лъчи и може да се нанася върху съществуващите вече бои. Освен дърво, продуктът може да се нанесе и върху каменни повърхности. Demidekk Ultimate Täckfärg се предлага в много цветове и има копринен блясък. Продуктът е отличен със скандинавкият еко-етикет Nordic Swan.

За повече информация: Jotun 

Вижте също...