pixel

Fire Win – решения за пасивна пожарозащита от Кнауф

Knauf FIRE WIN

Портфолиото на Кнауф България се обогати с набор от нови продукти и системи за пасивна пожарозащита, разработени от едни от най-добрите експерти в тази област в Източна Европа.

Огнената стихия е причина за над 70 000 хоспитализации и повече от 4 000 жертви годишно в Европа, ето защо е от първостепенно значение да се погрижим сградите, които се строят да бъдат напълно безопасни.

Knauf Vermiplaster

През годините Кнауф България се превърна в доверен партньор на архитекти и инженери със своите огнеустойчиви плоскости, а сега добавя и новите си специализирани продукти за защита на метални конструкции и преминавания на инсталации. Пожарозащитните мазилки – Knauf Vermiplaster и Knauf Sibaterm, позволяват за бързо и икономично решение в закрити и отворени помещения, като могат да защитят металната конструкция до 120 минути.

Knauf Sibaterm

Към новите продукти се нарежда и набъбващата пожарозащитна боя Knauf Fire Paint, заедно с два вида грунд за различни повърхности и финишно покритие, което позволява пожарозащитаването на метални конструкции, изложени на високи влажности и външни атмосферни влияния до 120 минути.

Knauf Fire Paint

Пожароустойчивите преградни стени и окачени тавани на Кнауф са отдавна добре познати на пазара, но сега допълват системата и със своите продукти за пожарозащитаване на тръби и инсталации, които могат да преминат през тези прегради. Knauf Fire Collar е пожарозащитен маншет, който се поставя със съответния диаметър около тръбата и по време на пожар специалното вътрешно покритие на маншета се активира и експандира, за да смачка тръбата и затвори евентуалния отвор, през който огънят може да мине от другата страна.

Knauf Fire Collar

За контакт и повече информация – Кнауф България

Може да харесате още...