pixel

ФлексУни Гел – гел лепило за перфектно лепене на плочи

baumit

Баумит Баумакол ФлексУни Гел поставя нов стандарт в лепенето на плочки. Благодарение на фината и кремообразна консистенция на лепилото обработваемостта му е лесна и в същото време безопасна. Класификацията на лепилото е C2T S1. Баумакол ФлексУни Гел е подходящо за попиващи и непопиващи плочки и основи, за използване както на закрито, така и на открито. След като го тествате, никога няма да искате друго.

– Иновативна гел технология;
– Лесно и бързо приложение;
– По-висок добив, възможност за различни консистенции (различни дебелини на лепене).

baumit

За дълготрайността на керамичните покрития и настилки е важно да се постига максималното (в идеалния случай на цялата площ) сцепление на плочката с основата. Затова несвързаните с лепило участъци трябва да бъдат сведени до минимум. Можете да се придържате към така изпитания метод за намазване и на плочката, и на основата, но този път с Баумакол ФлексУни Гел. Благодарение на консистенцията на гела лепилото се разнася добре по обратната страна на плочките и елиминира всякакви въздушни междини.

Ако е необходимо можете да регулирате консистенцията на лепилото от гъста до течна.

baumit

Гел лепилото се отличава с изключително лесна преработка.

baumit

Лесно нанасяте лепилото върху основата с помощта на назъбена маламашка.

baumit

Тест за пълно покритие с лепилото.

baumit

Сравняваме зоните на залепване на стандартно лепило C2T (вляво) и ФлексУни Гел (вдясно).

baumit

Лепилото Баумакол ФлексУни Гел има отлични свойства при преработка.

baumit

Иновация в лепенето на плочки и настилки

Споменатата консистенция на гела носи на ФлексУни Гел и други предимства в сравнение с конкуренцията. Контактната площ между плочката и основата е много важна за дълготрайността на керамичното покритие. Тя трябва да бъде 65%, респ. 90% в зависимост от мястото на приложение (вътрешно или външно). Благодарение на възможността да се работи с по-течна консистенция едно от много важните предимства на ФлексУни Гел е, че от една торба получавате повече лепило. При разход от 2,5 кг/м² може да се постигне обща икономия на материал до 20%.

При изброяване на предимствата не може да се пренебрегне и увеличеният диапазон на дебелината на слоя. Докато конвенционалните лепила могат да се справят с лепилни слоеве до 5 мм, новият ФлексУни Гел предлага гъвкав диапазон на дебелината от 2 до 15 мм.

baumit

И най-доброто в крайна сметка – ФлексУни Гел може да се използва в две консистенции. По-плътната е с добавка от 8 л вода на опаковка (25 кг) и е по-подходяща за лепене на плочки по стени. При добавяне на 10 л вода в една опаковка, консистенцията е естествено по-течна и затова се използва основно за лепене на настилки. Но това, което безкомпромисно съчетава двете споменати консистенции, е съответствието им с декларираните технически параметри на това лепило.

Видео за приложението:

За повече информация – Баумит.

Може да харесате още...