pixel

Система Soudatherm Roof 330 за дълготрайно залепване на покривни панели

Soudatherm

Soudatherm Roof е специално създадена система за дълготрайно и качествено залепване на изолационни покривни панели. Основният продукт в системата е полиуретановата пяна-лепило, чието наименование са ползва за цялата система – Soudatherm Roof 330. Това е продукт, предназначен единствено за професионална употреба и поради тази причина той се предлага в 22 литров кенистър. Пяната може да бъде използвана за залепването на голямо разнообразие покривни изолационни материали – EPS, PIR/PUR покрити със стъклени влакна с минерално покритие, битумно фибростъкло, алуминий, минерални изолационни платна (в това число Perlite, Multipor®, Fermacell®), минерална вата и др. Повърхностите, върху който може да се нанася са също многобройни – изолационни платна, твърдо PVC, гипс, противоизпарителни бариери с алуминиево или битумно покритие, върху стари и износени битумни покрития, покриви със стоманено покритие, бетон, фиброцимент, клетъчен бетон и дървесина.

Soudatherm

Поради своите запълващи качества Soudatherm Roof 330 може да бъде използван както върху равни, така и върху порести повърхности. Soudatherm Roof 330 е система, предназначена за професионалисти, а характеристиките ѝ са доказателство за това – тя позволява само с 1 кенистър да бъдат залепени до 120 кв.м изолационни платна и то двойно по-бързо, отколкото това би станало, ако бъдат използвани традиционните течни полиуретанови лепила. Това позволява дори на малък екип или дори сам човек да завършва бързо и качествено големи проекти.

Soudatherm

Освен своята бързина и икономичност (системата позволява точно дозиране и нанасяне) Soudatherm Roof 330, притежава и изключително кратко време на втвърдяване – около час в зависимост от климатичните условия, много добър запълващ капацитет до 1 см под изолационния панел, изключителна температурна изолация – топлопроводимост от 0,036W/m.K. Soudatherm Roof 330 не съдържа разтворители, така че е напълно съвместим с полистирен (PS).

Soudatherm

Другите продуктите от системата са спомагателни аксесоари за ползването на кенистъра и са:
– Пистолет за нанасяне, който се предлага с 2 дължини на цевта – 60 см и 200 см за достигане и до най-труднодостъпните места;
– Маркуч с дължина 200 см;
– Апликатор, който позволява 40% повече експанзия на продукта и се ползва когато тя е необходима – за неравни повърхности или стари битумни покрития;
– Адаптор за почистване – позволява монтирането на стандартен чистител на пистолета, благодарение на което той може да бъде почистван;
– Раница – специално разработена за по-лесно носене на продукта – по този начин се избягва прекъсването на работата и загуба на време.

Soudatherm

За Soudal

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионални и хоби потребители. Групата притежава 20 завода на 4 континента и има над 3000 служители. Soudal е 100% белгийска семейна компания, ръководена от своя основател г-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти.

Може да харесате още...