Функционални и иновативни решения за комфорт от Кнауф

Knauf

Адора 2 Бизнес център в София

Mарката Кнауф стои върху изключително богата гама от продукти, които присъстват в целия процес на съвременното строителство: от цялостни енергоефективни системи до довършителни работи в интериора на сградите. С днешните технологии на сухото строителство се решават редица проблеми. Проектантът дава свобода на всяка своя идея, ползвайки висококачествени материали. Инвеститорът получава повече пространство и сигурност, а монтажникът има здравословни условия на труд и високо качество на материалите.

Адора 2 Бизнес център в гр.София е един от референтните обекти на Кнауф България. Офис сградата е с РЗП 19400 m² с проектант Архитектурно студио Скица. В сградата са изпълнени преградни стени, окачени тавани и предстенни обшивки с гипсови плоскости и метални профили Кнауф.

За по-добра акустика

Гипскартонени плоскости Cleaneo Akustik – произведени в завод Марица

Knauf

За да се повиши комфортът на обитаване и да се намалят вредните вещества във въздуха във фоайето на сградата, е избрана перфорираната гипскартонена плоскост Cleaneo Akustik за изграждане на окачени тавани и стени. Продуктът е производство на завод Кнауф Марица, с. Медникарево, област Ст. Загора. Предлагат се пет вида различни перфорации в зависимост от изискванията на клиента. Уникалните качества на зеолита, който се съдържа в ядрото на плоскостта, абсорбират вредните емисии, без да се изхабява. За по-лесен и ефективен монтаж гипскартонените плоскости Cleaneo Akustik се произвеждат вече с UFF-кант, който е фабрично грундиран фалц по четирите страни на плоскостта. Cleaneo Akustik са използвани именно в конферентните зали на офисната сграда, тъй като участват ефективно в процеса на подобряване акустиката в помещенията. Те имат способността да намаляват ефекта на ехото. Задната им страна е каширана с акустичен воал, бял или черен, който спомага за по-добри акустични показатели.

Звукоизолацията е от значение

Гипсфазерни плоскости, произведени в завода в гр. Видин

Knauf

Друга специална плоскост, намерила приложение в конферентните зали, е гипсфазерната плоскост Vidiphonic. Гипсфазерните плоскости Кнауф се произвеждат в завода във Видин. Те имат хомогенна структура и комплексни високи характеристики. С Knauf Vidiphonic се постигат оптимални звукоизолационни свойства. Намира приложение в новото строителство при изграждане на преградни стени, предстенни обшивки, междужилищни преградни стени, киносалони, спортни и тренировъчни зали. Използват се и в съществуващ сграден фонд при укрепване на преградни стени, обновяване на междужилищни преградни стени и подобряване качествата на масивни стени чрез предстенни обшивки.

Системи с циментови плоскости за по-добра устойчивост

Циментови плоскости Aquapanel Outdoor, произведени в Германия

Knauf

Като подложка за големите облицовъчни плочи във фоайето и лобито са използвани циментовите плоскости за вътрешно приложение Aquapanel® Indoor.

Перилата на терасите и вентилируемата фасада са изпълнени с циментови плоскости за външно приложение Aquapanel® Outdoor, за да се удовлетворят изискванията за здравина и широчина. Като система с много възможности за изграждане на външни стени по технологията на сухото строителство, Aquapanel® предлага на архитекти и строители висококачествена и икономична алтернатива на традиционните методи на строителство, какъвто е монолитният начин на изпълнение.

Системата въвежда нови мащаби при проектирането и строителството на сгради в целия свят.

Knauf

Адора 2 Бизнес център в София

За повече информация – Кнауф България.

Вижте също...