Гипсови плоскости с красив дизайн за по-чист въздух Knauf Cleaneo® Akustik

В началото на 2016 г. Кнауф България стартира производството на плоскости Cleaneo® Akustik в завод Марица, с. Медникарово – нова линия акустични плоскости за създаване на комфортни вътрешни пространства. Това улесни не само доставката им до всяка точка на страната, а и ги направи по-изгодни на по-добра цена.

Перфорираните гипсови плоскости Knauf Cleaneo® Akustik разграждат вредните вещества и неутрализират миризми като формалдехиди, ацеталдехиди и много други летливи органични съединения, отделящи се в ежедневието на човека. Плоскостите създават много по-благоприятен микроклимат в помещенията, осъществявайки 24-часов каталитичен процес без натрупване на вредни вещества или изразходване на зеолитните минерали, които се съдържат в гипсовото ядро на плоскостите.

Чистият въздух вече е една осъзната нужда. Качеството на въздуха във вътрешното пространство на обществените сгради и частните жилища често не е на желаното ниво. Това се получава от херметическата обвивка от топлоизолационните материали на сградите, от химикалите, използвани в бита и промишлеността, както и поради недостатъчното проветряване и достигане на свеж въздух в помещенията. Едни от основните замърсители на въздуха в помещенията, за които често не подозираме, са някои интериорни бои, подовите настилки и лепилата за тях, лепилата и лаковете, ползващи се в мебелната промишленост, почистващите препарати, цигареният дим, които вредят на хората бавно и продължително. Целият каталитичен процес може да бъде ускорен от принудително движение на въздуха в помещението (например от тавански вентилатор, климатична инсталация и др.), което спомага за по-ефективно осъществяване на Cleaneo® ефекта. Продължителността на процеса на разграждане е в зависимост от концентрацията на вредни вещества, покритието на плоскостите, перфорацията и движението на въздуха в помещенията и възлиза на няколко часа. За да се използват ефективно възможностите на плоскостите, се препоръчва да се спазва минимално съотношение на количество плоскост спрямо обем на помещение, което е минимум 0,2 m² на кубичен метър от обема на помещението.

Knauf Cleaneo® Akustik са изпитани в акредитирани лаборатории и отговарят на националните стандарти за акустика. Те имат способността да намаляват реверберацията, с което и намаляват ефекта на ехото благодарение на перфорацията и тънкия акустичен воал, с който е каширана обратната страна на плоскостта.

Красивият дизайн на окачените тавани с Cleaneo® Akustik е поредното предимство за клиента.

Иновативни и уникални дизайнерски решения за завършване на помещенията, с набор от различни по размер и форма перфорации, разчупват стандартната визия.

Новият FF кант улеснява монтажа и контролира разхода на фугиращия материал, като увеличава производителността. Кантовете са грундирани фабрично. Така се осигурява оптимална връзка между плоскостта и фугиращия материал – Knauf Jettfiller или Uniflott. Точните заводски размери – дебелина 12,5 mm, широчини от 1200 до1300 mm, дължини от 2000 до 3000 mm на Knauf Cleaneo® Akustik гарантират правилното полагане на плоскостите спрямо монтажния растер.

Вижте филмчето за монтаж:

Може да харесате още...