Ползите от приложението на гипсфазерни плоскости произведени в България

След 20-годишен опит и повече от 60 млн. m² продадени количества на различни пазари, с гордост представяме нашето портфолио от гипсфазерни плоскости. Произведени в гр. Видин, през годините плоскостите претърпяват различни тестове и сертифициране. Те са първият български строителен продукт с екологична продуктова декларация (ЕПД) от Института „Строителство и околна среда“ (Bauen und Umwelt), Берлин, Германия.

Екологична продуктова декларация (ЕПД) от Института „Строителство и околна среда“ (Bauen und Umwelt), Берлин, Германия, издадена за гипсфазерните плоскости на Кнауф България.

Гипсфазерните плоскости имат хомогенна структура и комплексни високи характеристики. На базата на тези предимства разработихме специални продукти, отнасящи се за различни решения в съвременните сгради:

► За различни приложения: за стени и тавани – Vidiwall;
Knauf Vidiwall се произвеждат по технологията на гипсфазерните плоскости и представляват целесъобразно допълнение за особено взискателни клиенти към многократно доказалата своите качества основна продуктова гама Кнауф. След пресоването на гипс в комбинация с армиращи целулозни влакна, идеално съчетаващи се помежду си, се получава много по-твърда и по-стабилна гипсова плоскост с изключително добри физико-механични параметри: Knauf Vidiwall за тавани и стени.

► За полагане на сухи подове се утвърдиха системите Vidifloor SOLO & Vidifloor DUO
В зависимост от равнинността на основата и желаната изолация, Vidifloor SOLO се полага върху минерална вата, полистирол или суха посипка. Vidifloor SOLO е здрав, топъл, съвършено равен и идеално изолира от ударен шум.

През годините в завода за гипсфазерни плоскости в гр.Видин бяха направени много лабораторни и производствени опити, които включваха добавяне на различни материали и развиване на нови продукти.

► За огнезащита – Vidifire A1;
Един от успешните опити на развойната дейност на Кнауф България е плоскостта VidifireA1. Отличаващата характеристика на плоскостта е, че тя има клас по реакция на огън А1 и е предназначена за повишаване на безопасността в случай на пожар.

► За звукоизолация – Vidiphonic;
Чрез модифициране на състава на гипсфазерната плоскост е създадена Vidiphonic, с която се постигат оптимални звукоизолационни характеристики. Намира приложение в новото строителство при изграждане на преградни стени, предстенни обшивки, между-жилищни преградни стени, киносалони, спортни тренировъчни зали. Също така се използва и в съществуващ сграден фонд при укрепване на преградни стени, обновяване на междужилищни преградни стени и подобряване качествата на масивни стени чрез предстенни обшивки.

► За изграждане на системи за подово отопление и/или охлаждане – Vidicomfort;
Кнауф Vidicomfort са гипсфазерни елемент с фрезовани в тях канали. Предназначени са за изграждане на системи за подово отопление и/или охлаждане. Тези елементи са с дебелини15 mm до 23 mm, а диаметърът и дълбочината на каналите е според предписанията на системата.

Vidicomfort за изграждане на системи за подово отопление и/или охлаждане

► За изграждане на леки фасадни стени – Vidiwall HI;
Плоскостта Vidiwall HI е друг продукт на отдела за развитие на Knauf България, която представлява алтернатива на конвенционалното строителство на външни стени. Фасадната система W333 успешно се прилага както в жилищни, така и при обществените сгради.

Усъвършенстването на канта (FK и VTF) гарантира икономия на фугиращия материал, по-висока здравина на фугата и по-кратко ѝ време за запълване.

Благодарение на комбинацията от технически напредък, вложен капитал и човешки ресурси ние създаваме решения, които отговарят на предизвикателствата на новото време и за които ще продължим да Ви информираме. Екипът за развойна дейност в Кнауф България продължава с още по-голям замах да работи в същата посока, именно да удовлетворява високите изисквания на клиента и пазара.

Обект: Феърмонт хотел & Ризорт – Мека, Саудитска Арабия, 200’000 m² Vidiwall

Обект: Бизнес Тауър, София, България, 1800 m² Vidiphonic

Обект: Хотел РИУ Хелиос Парадайз, к.к.Свети Влас, България 38 000 m² Vidifloor DUO

Обект: Хотел РИУ Хелиос Парадайз, к.к.Свети Влас, България 38 000 m² Vidifloor DUO

Обект: Основно училище, София, България, 3 000 m² Vidiwall HI, Vidiwall

Обект: Хотел Мариот, Скопие, Македония, 6 000 m² Vidiwall HI

Обект: еднофамилна къща в с.Айдемир, България, 550 m² Vidiwall HI, Vidiwall, Vidifloor SOLO

За по-детайлна и конкретна информация посетете www.knauf.bg или се свържете с Кнауф на тел. 0700 300 03.

Може да харесате още...