pixel

Глад за сгради за частни училища

Глад за сгради за частни училища отчитат брокери.

„В момента има голямо търсене на имоти за платени школа, езикови центрове и детски градини, но помещенията не отговарят на всички европейски изисквания и трябва да се доизграждат, а това отблъсква купувачите”, обясниха от агенция за недвижими имоти.

Според експертите повечето търсещи подобни имоти кандидатстват по европейски програми. В момента италианска фирма има интерес да отвори частно училище в София. Друга фирма отново с чуждестранно участие също иска да купи сграда за учебен център, обясниха брокерите.

„Обяви за подходящи помещения има, но имотите не са доказали стойността си и трябва да им се правят подобрения. В момента се продават няколко помещения за частни детски градини, но площта им не е достатъчно голяма”, казаха още експертите.

Проверка  показа, че сред най-апетитните предложения за частно училище е луксозна 4-етажна сграда в столичния квартал „Павлово”. Цената е 298 000 евро, а площта – 600 квадрата. Разполага със складове, учебна зала, занималня, санитарни помещения, бюфети и дори асансьор за сервиране.

В момента се продава и работеща частна детска градина в полите на Витоша. Разполага с оборудвани спални и занимални. Съществува от три години, а цената й е 16 000 лв.
Брокери предлагат и детски занимални под наем.

Сред предложенията е забавачка в столичния квартал „Младост”. Става дума за помещение от 50 квадрата, с тераса и самостоятелен вход. Търси се наемател за 500 лв. на месец.

Имот за учебен център от 100 квадрата може да се наеме в квартал „Лозенец” за 550 евро. Той е на 2 нива, с 2 отделни входа, разполага със склад, кабинет, фитнес и учебна зала, тоалетна с душ кабина и климатик.

novinar.bg

Може да харесате още...