Готова за употреба самоизравняваща се шпакловка само за машинно полагане

nida
Готовата за употреба шпакловка Nida Excellence е течна смес за супер финно шпакловане на вътрешни повърхности. Отличава се с много добра адхезия към повърхността. След машинно полагане на продукта много скоро е възможно да се заглади ръчно. При правилно нанасяне на продукта не е необходимо ръчно изравняване.
Технически характеристики:
Полагане само машинно за вътрешно приложение
Клас по реакция на огън A2-s1, d0
Прилепване към основата ≥ 0,3 MPa
Разходна норма 1,5-2,5 kg/m²/mm (в зависимост от повърхността)
Оптимална дебелина за слой 1,0 – 1,5 mm
Максимална дебелина за слой 2 mm
Време за изсъхване (в зависимост от влажността) до 24 часа
Температура при полагане от +5°C до +25°C
Цвят след изсъхване бял
Опаковка 25 kg
Трайност 9 месеца

Подготовка на основата:

Основата трябва да бъде суха, без драскотини, неравности, пукнатини и дупки. Преди обработване почистете основата от остатъци от стар слой боя или други примеси, които биха намалили адхезията. Повърхността не трябва да бъде влажна или занръзнала. Ако по повърхността има вдлъбнатини, драскотини или пукнатини, те първо трябва да се шпакловат и да се изшкурят.

Приложение:

Продукта е предназначен за машинно полагане за вътрешно приложение (върху гипсокартон, гипсови мазилки, изравнителни шпакловки). Изключително лесна за полагане и с висока степен на белота, създавайки отлична основа за боядисване.

nida

Технология на полагане:

– Nida Excellence е готова за полагане паста, като не е необходимо да се добавя вода. След отваряне на кофата сместа трябва да се разбърка с миксер за кратко на бавни обороти.
– Нанасянето се извършва с машина с високо налягане с дюза N 529. Налягането на машината трябва да бъде 120-130 bar. за да може продукта да премине през маркуча ( в зависимост от неговата дължина). Разстоянието от дюзата до повърхността за полагане на материала трябва да бъде около 100 cm. Оптималната дебелина на слоя трябва да бъде не по-голяма от 2 mm при кръстосано нанасяне, което означава 1 mm вертикално и 1 mm хоризонтално нанасяне. Продукта няма нужда от изглаждане с широка шпакла, само трябва да се остави да изсъхне. Преди боядисване повърхността може да се заглади с шкурка 150-180.
– Времето за изсъхване на шпакловката е около 24 часа в зависимост от температурата и влажността на въздуха в помешението. Боядисването се извършва след пълното изсъхване на материала.

nidaШкурене:

Шкурене на повърхността трябва да се извърши най-малко 3-4 дни след полагане на материала. След по-дълъг период повърхността ще стане по-здрава и по-устойчива. Шкурене е възможно само след пълно изсъхване на основата.

Необходими инструменти:

Готовата за употреба паста се нанася с машина с високо налягане с дюза N 529. Налягането на машината трябва да бъде 120-130 bar.

Транспортиране и съхранение:

Съхранението и транспортирането на продукта трябва да бъде при положителни температури, с цел да се избегне замръзване, както и екстремно прегряване.

При замръзване продукта трябва да се остави за няколко часа в помешение със нормална стайна температура, след което да се разбърка на бавни обороти. При спазване на условията за съхранение и транспортиране, продуктът има трайност 9 месеца.

Сертификация:

Отговаря на изискванията на стандарт EN 15824:2017
Декларация за експлоатационни показатели да
Информационнен лист за безопасност да

Препоръките на производителя трябва да се спазват стриктно. Производителят не носи отговорност за странични ефекти, възникнали при несъответствие в препоръките за използване на продукта.

Клас по реакция на огън: А2-s1, d0.

Nida exellence siniat

За повече информация – Синиат.

Може да харесате още...