pixel

Хибридни стени Кнауф

Knauf

Един от често срещаните въпроси по отношение на повишаване комфорта на обитаване е звукоизолацията в сградите. Чуваме ли съседа си често? Релаксираме ли достатъчно ефективно, когато сме на почивка и можем ли да заспим от шума, който се вдига от останалите гости на хотела? Искаме ли децата ни да са максимално концентрирани в училище и да не се разсейват от страничните звуци навън или по коридорите?

Шумът влияе не само на комфорта, но и на здравето ни. Вредата от него се превръща в една от основните характеристики на модерния живот. Атакува почти всички органи и системи на човешкия организъм. Води до раздразнение, има лошо влияние върху работоспособността, както и физиологично въздействие върху съня (из „Система за мониторинг на шума“ на Министерството на Здравеопазването).

Knauf

Детайл на хибридна стена

Посредством ефективни решения за сухо строителство, които Кнауф предлага, моделирането на звуковата среда може да бъде под наш контрол. Така наречените хибридни системи за преградни стени, които представляват единична конструкция от щендерни профили и двуслойна облицовка от гипсфазерни и гипскартонени плоскости с дебелини от х12,5 mm и минерална вата по средата, решават проблема с шума. Защото са разработени за тази цел и са изпитани в акредитирани лаборатории, хибридните стени Кнауф не само, че осигуряват желаната звукоизолация, но и гарантират сигурност с изпитана пожароустойчивост за 90 и 120 минути. Освен това, благодарение на гипсфазера, те имат висока здравина, която се изразява в големи конзолни товари, в по-голяма допустима височина и по-голяма устойчивост на трафик на хора. В същото време имат конкурентна цена спрямо стени с аналогични параметри и монтажът им е значително по-бърз, поради липса на мокри процеси.

Предимства на системи за сухо строителство Кнауф:
– звукоизолация;
– свобода на дизайна;
– благоприятен климат в помещението;
– оформяне на помещението;
– бърз монтаж;
– малка дебелина на стените.

Тогава, когато звукоизолацията е от значение в една сграда, системите за стени Кнауф имат предимство пред останалите. При смяна на вида плоскост в облицовката могат да се получат допълни dB, без да се променя дебелината на стената. Например, гипсфазерната плоскост в хибридната облицовка може да бъде Vidiwall (обикновен гипсфазер) или Vidiphonic – специално разработена плоча с висока плътност за покриване на високи изисквания за звукоизолация. Докато при стени с еднородна структура, като напр. зидария, изградена от керамични блокове, газобетон или монолитен стоманобетон, за да се получат допълнителни dB е необходимо да се увеличи масата на m2 и съответно това да промени дебелината на стената, което от своя страна да намали използваемото пространство в помещението.

Някои примерни референтни обекти, изпълнени с хибридни стени Кнауф, са: комплекс Garitage Park – София, InterContinental Sofia, Jägerhof хотел – гр. Пловдив, хотел България – гр. Бургас, Детска градина в кв. Световрачене, София, жилищна сграда Foro Buonaparte – Милано, Италия, хотел Imperiale – Милано, Италия.

Knauf

Garitage Park-София с изпълнени хибридни стени Кнауф

Knauf

Жилищна сграда Foro Buonaparte – Милано с изпълнени хибридни стени Кнауф

Knauf

Хотел Imperiale – Милано с изпълнени хибридни стени Кнауф

Още за сухото строителство с Кнауф може да научите в секция Полезно на сайта на Кнауф България или да се обадите за безплатна консултация със специалист в информационен център: 0700 300 03.

Може да харесате още...